Poginulo 24 motociklista od početka godine

Kako pokazuju podaci MUP-a Srbije za period od početka ove godine do kraja jula u nesrećama dvotočkaša poginule su 24 osobe, a njih 347 je povređeno.
Poginulo 24 motociklista od početka godine
Foto: Pixabay
Od 370 saobraćajnih nezgoda u kojima su učesnici bili motociklisti, u gotovo polovini slučajeva do udesa je došlo prilikom skretanja ili polukružnog okretanja.
 
Načelnik odeljenja saobraćajne policije u Nišu Dragan Pešić kaže za „Blic“ da su vozači dužni da drže rastojanje i da ne započinju skretanje ili okretanje dok se ne uvere da to mogu bezbedno da učine.
 
On navodi da nepoštovanje ograničenja brzine, odnosno vožnja neprilagođenom brzinom, u najvećem broju slučajeva doprinosi da dođe do saobraćajne nesreće, a da je drugi najčešći uzrok upravo nepropisno skretanje ili okretanje.
 
U Nišu su se za samo mesec i po dana, od kraja juna do sredine avgusta, desila četiri udesa u kojima su poginula dva vozača motocikala, a dvojica su povređena. U sva četiri slučaja automobili su skretali ili se polukružno okretali neposredno pre sudara.
 
Prema podacima MUP-a, za sedam meseci ove godine na teritoriji Srbije evidentirano je 4.106 nezgoda sa najmanje dva vozila od kojih je bar jedno skretalo, odnosno okretalo se, što je u proseku 20 udesa dnevno.
 
Saobraćajna policija apeluje na vozače da obrate maksimalnu pažnju i voze u skladu sa propisima, pogotovo jer se tokom letnjih meseci dešava najviše udesa, navodi u saopštenju MUP.
  • pera

    22.08.2020 14:22
    ..
    a koliko trotinetasa? A da se motociklistima onda bolje ogranici kretanje na 6km/h?
  • Perica

    22.08.2020 14:01
    Struka vodi brigu
    Saobracajnoj struci nije problem sto toliki ljudi ginu na motociklima u vozilima na pruznim prelazima. Vec se oni dohvatili trotineta i izmene zakona. Jalov rad daje jalove rezultate. Mozete vi gospodo pisati sta god hocete, sve to ne vazi za one u crnim dzipovima crnim skodama dok kod ostalih stvar resava po koja crvena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.