Uhapšen zbog ubistva komšije u lovu

Policija je uhapsila M. T. (57) iz sela u okolini Svilajnca, pod sumnjom da je iz lovačke puške nehatno ubio Ž.R. (46) iz istog sela.
Uhapšen zbog ubistva komšije u lovu
Foto: Pixabay (ilustracija)
On je tokom lova ispalio projektil iz lovačkog karabina i tom prilikom je Ž. R. pogođen u grudi. Ranjeni muškarac je transportovan u dom zdravlja, gde je podlegao povredama.
 
Osumnjičeni je uhapšen zbog krivičnog dela nehatno lišenje života, stoji u saopštenju Policijske uprave u Jagodini. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će uz kriviču prijavu biti priveden nadležnom tužiaštvu.
 
Podsetimo da je pre nedelju dana P. M. (53) iz sela Kaletinac u opštini Gadžin Han umro od posledica ranjavanja u lovu. On je ranjen dok je s prijateljima lovio u ataru tog sela. Prebačen je u zdravstvenu stanicu ali je podlegao povredama.
  • hadzsy janos

    27.08.2020 08:56
    Kao prvo, moramo razlikovati lovce od ljudi sa puskom. Ne postaje se lovac tako sto se kupi lovacki ispit, skupa markirana odeca, jos skuplja puska, sedne u dzip sa zatamnjeenim staklima, a prva odstreljena divljac je jelen! Lovac se postaje radom, ucenjem i iskustvom vise godina, takoreci od malih nogu.
    Kao drugo, lov ima svoja pravila, pisana i nepisana kojih se svako mora pridrzavati. Ako se tih pravila svi striktno pridrzavaju veoma je malo verovatno da se ovakvi slucajevi mogu dogoditi. Naravno neezgoda, nesretnih slucajeva ima, ali to je veoma retko. Gramzivost, ili da se fino izrazimo preterana zelja za sticanjem plena su najcesci razlog ovakvih nesreca.
    Lov iziskuje veliko strpljenje samodisciplinu i najvise poniznosti, prema prirodi i svemu u njoj!
  • Misha

    24.08.2020 11:40
    Ako je i taj komšija lovac u pitanju je čista karma. Najjasniji prikaz ljudske patologije je upravo lov i ubijanje radi zabave. Što se mene tiče neka se svi oni međusobno poubijaju.
  • Goran

    23.08.2020 17:57
    Litar rakije i ajmo u lov

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija