Znatno smanjen broj novozaraženih, preminule tri osobe

U poslednja 24 časa u Srbiji su tri osobe preminule od posledica korona virusa, pa je ukupan broj žrtava 701, objavilo je Ministarstvo zdravlja.
Znatno smanjen broj novozaraženih, preminule tri osobe
Foto: Pixabay
Prethodnog dana registrovano je 57 obolelih, a testirana je 7.261 osoba.
 
U bolnicama je 881 pacijent, od kojih su 44 na respiratoru.
 
U Srbiji je od početka epidemije potvrđeno ukupno 30.714 slučajeva infekcije, a testirano je ukupno 876.929 osoba.
 
Procenat smrtnosti je 2,28 odsto.
  • Djole

    25.08.2020 10:43
    @milanm

    a da nije zbog pocetka skole kao sto je bilo i pred izbore?
  • Jovica NS

    24.08.2020 21:13
    Razumem što su smanjivali broj pred izbore...ali ne znam zašto bi štelovali zbog početka škole...

  • milanm

    24.08.2020 18:58
    @skeptik
    Pa dok su kod nas u junu i julu brojevi eksplodirali, u Evropi su bili niski,tako to ide. Mala smo zemlja, sve to brze ide nego u zemljama koje broje 50-100 miliona ljudi. Zarazilo se pola stanovnistva u 4-5 najvecih gradova u Srbiji, ukljucujuci Novi Sad, otud i pad. Kakve maske, mere i bakraci kad je sve dupke puno na odmorima, kafici puni, u Novom Sadu je daleko veca guzva nego inace u ovo doba godine. Nose se maske u prodavnicama ali napolju se ide u grupama, druze se ljudi koji nisu iz istog domacinstva, narocito klinci. Pre mesec i po dana u Novom Sadu je bilo preko 100 novozarazenih dnevno, sad je 5-6 dnevno. Pitanje je samo koliko ce taj imunitet trajati. Neki kazu 3 meseca, neki godinu dana, nista nije provereno u svakom slucaju, samo pretpostavke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.