FOTO: Švercovao suprugu preko granice sakrivenu u komodi

Carinici su se danas, 24. avgusta, na prelazu Gradina suočili sa još jednim neobičnim pokušajem ilegalnog prelaska državne granice, kada su 31-godišnju Marokanku pronašli u namenski napravljenom bunkeru za krijumčarenje.
Slučaj je otkriven na ulaznoj strani prelaza Gradina oko 8:45 časova, kada je na red za redovnu kontrolu pristigao kombi švedskih registarskih oznaka. Kombijem je upravljao 73-godišnji švedski državljanin marokanskog porekla koji je carinicima rekao da nema ništa da prijavi za kontrolu.
 
Carinici su se u saradnji sa graničnom policijom ipak odlučili za detaljan pregled. U komodi koju je vozač prevozio u teretnom delu kombija, otkrivena je 31-godišnja Marokanka koja je tu bila sakrivena.
 
Fioke komode su namerno skraćene, kako bi se napravio neophodan prostor, a žena je pritom bila pokrivena i dušecima. Ona je kod sebe imala pasoš Maroka, a u razgovoru sa njima carinici su saznali da je reč o bračnom paru čija je namera bila da prođu kroz Srbiju na putu do Švedske.
 
Muškarac je izjavio da je pokušao da prokrijumčari suprugu jer nije imala vizu koja joj je potrebna za ulazak u Srbiju.
 
  • :/

    24.08.2020 21:03
    -
    @odin

    Da, da. Obicni ljudi u potrazi za boljim zivotom. Bracni par od 73 i 31 godine zivota. Potpuno normalna stvar...
  • Nik

    24.08.2020 19:58
    Malo je velika razlika u godinama. treba to bolje istražiti o čemu se radi.
  • Popara

    24.08.2020 19:12
    .
    Švedski državljanin a ženu kombijem vucara preko cele afrike i evrope? Ne postoji neki drugi način legalan, spajanje porodice i tome slično? Vec idu preko zemalja za većinu kojih im treba i viza. Malo mi je to šuplja priča.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija