FOTO, VIDEO: Padobranska brigada vežbala prepad neprijatelja u noćnim uslovima

Taktička vežba sa bojnim gađanjem padobranske čete 63. padobranske brigade izvedena je u Vojnom kompleksu "Međa".
Kapetan prve klase Ivan Janković iz 63. padobranske brigade rekao je da je izvedena taktička vežba sa bojnim gađanjem po temi "padobransko diverzantski tim u izvođenju prepada na jedan od elemenata borbenog rasporeda neprijatelja."
 
"Cilj ove vežbe bio je da se pripadnici timova obuče u izvršenju prepada, kao i da se komandiri obuče u upravljanju i komandovanju timom prilikom borbenih zadataka i izvršenja prepada", rekao je kapetan prve klase Janković. 
 
Ističe da je ovakva vežba jedan od kompleksnijih vidova obuke, naročito u noćnim uslovima i da se pripadnici 63. padobranske brigade konstanstno obučavaju za izvršenje složenih zadataka u svim meteouslovima i uslovima za izvođenje borbenih dejstava.
 
 
Vežba je izvedena u dve faze - u prvoj je izveden prilazak objektu dejstva vertikalnim manevrom iz helikoptera, nakon čega je usledilo dejstvo na objekat i izvlačenje, dok je u drugoj fazi prilaz objektima dejstva bio vozilima, nakon čega je takođe izvedeno dejstvo i izvlačenje.
  • Fodor

    26.08.2020 11:23
    Kada vidim redova Vulina koliko je daleko napredovao sa 3 dana vojne obuke, mislim da bi ja sa godinu dana trebao da budem general međuzvezdane flote!
  • Toma

    26.08.2020 09:27
    odlicno
    Sada to isto uradite u Nemanjinoj i na Andricevom vencu i pohapsite koga pronadjete.
  • Lala

    26.08.2020 09:05
    Sila, jbt!
    Ta saću se usrati!
    KOG NEPRIJATELJA?
    Bolje nemojte vežbati kada ni realne zadatke (od '90. na ovamo) niste uradili.
    Sedi, kec!
    PS: ne zameram vam. Sa tri ispravna helikoptera i dva aviJona se ni ne može.
    Ozbiljne vojne sile na paradi dignu u vazduh više letilica nego što ih vojska Srbije poseduje.
    No, srpska sirotinja plaća ove skupe reklamne igre...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.