U Srbiju se najviše ulazi sa registracijama Nemačke i Mađarske

U drugom kvartalu 2020. godine u Srbiju je ušlo ukupno oko 571 hiljada putničkih motornih vozila, od čega je 35,3 odsto bilo sa domaćom registracijom, saopštio je Republički zavod za statistiku (RZS).
 U Srbiju se najviše ulazi sa registracijama Nemačke i Mađarske
Foto: 021.rs
Od stranih vozila, najveći broj je sa registracijama Nemačke i Mađarske.
 
Ukupan broj putnika koji su putničkim prevoznim sredstvima ušli u Srbiju tokom drugog kvartala 2020. godine je oko 948 hiljada, od čega je 28 odsto evidentirano u vozilima sa domaćom registracijom. Iz Srbije preko graničnih prelaza izašlo je oko 524 hiljade putničkih motornih vozila, od čega je 39,9 odsto bilo sa domaćom registracijom.
 
Najviše stranih vozila na izlazu iz Srbije evidentirano je sa registracijom Bosne i Hercegovine. Putničkim vozilima izašlo je ukupno oko 995 hiljada putnika, što je za pet odsto više od broja putnika koji su ušli u Srbiju.
 
Prema podacima o graničnom prometu putničkih motornih vozila, najveći broj vozila ušao je preko graničnih prelaza s Bosnom i Hercegovinom, 49,5 odsto, a zatim preko graničnih prelaza sa Hrvatskom, 22,2 odsto, i Mađarskom, 18,1 odsto.
 
Najveći broj ulaza vozila u Srbiju zabeležen je preko graničnih prelaza Sremska Rača, Mali Zvornik i Horgoš, navodi se u saopštenju.
  • /

    26.08.2020 21:15
    /
    da, bas 'turisti'

    turizam srbije se sastojao u turama van srbije a ne po srbiji
  • Lale

    26.08.2020 21:06
    Zanimljivo. Uđu s nemačkim i mađarskim tablicama, a izađu s bosankim. Hm.... Srbija - čistilište! A i onih 5% što odu da se ne vrate...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.