Škole u Srbiji dobijaju 10.000 vizira za đake koji ne mogu da nose maske

Ministarstvo prosvete obezbedilo je 10.000 vizira za učenike koji zbog zdravstvenih problema ne mogu da nose zaštitne maske.
"Viziri će, preko školskih uprava, biti podeljeni školama u Srbiji", izjavio je šef kabineta ministra prosvete Nenad Radić.
 
Kako je saopšteno, on je naveo da je Ministarstvo u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima lokalnih samouprava i da je dobilo uveravanja da su obezbeđene dovoljne količine zaštitnih maski, kao i dezinfekciona sredstva za sve obrazovne ustanove.
 
"Ministarstvo je još pre mesec dana uputilo dopis lokalnim samoupravama da u okviru svoje nadležnosti obezbede zaštitna sredstva. Svakodnevno smo bili u kontaktu sa nadležnima u lokalnim samoupravama i preduzeli smo sve mere da školska godina počne na najbezbedniji način", rekao je Radić.
 
On je napomenuo da je ove sedmice Ministarstvo kontaktiralo i one lokalne samouprave gde je u toku formiranje organa upravljanja.
 
"Reč je o manjem broju lokalnih samouprava od kojih smo dobili uveravanja da su obezbeđena potrebna sredstva i da postupaju u skladu sa svojim obavezama", precizirao je Radić. 
 
On je istakao da su i učenički i studentski domovi spremni za početak rada i novu školsku godinu i naveo da se radi na obezbeđivanju zaštitnih sredstava za visokoškolske ustanove.
  • Miroslav

    10.09.2020 08:55
    Smeju li svi da nose vizire?
    Da svi smeju nositi vizire (ko zeli), jer nekima kako oni kazu smeta maskas
  • Dragoljub

    27.08.2020 12:39
    Malo istine i pravne pouke
    @ Neko
    27.08.2020 • 12:18
    skola je obavezna
    --------
    Da ALI BEZ MASKE I BEZ VIZIRA NE SA VIZIROM I NE SA MASKOM.

    Ko vanustavno tera i roditelje i decu na maske i vizir roditelj deteta ima svo pravo da ispise dete iz skole zauvek dok se nastava na vrati na nivo pre epidemije i na sudu kolektivno sa pola miliona i milion tuzbi uskoro da dokaze da maske nemaju veze sa skolom niti sa obavezom stavljanja na licu.Maske i viziri po ustavu u zakonu mogu biti dobrovoljni ne i obavezni.To sto Krizni Stab i Ministarstvo Prosvete kaze da su"obavezne" to je protiv ustavno i to se resava masovnim tuzbama i peticijama.I to oni dobro znaju i iz Ministarstva Prosvete i Kriznog Staba ali se prave kao da ne znaju i cekaju da im to ne ko drugi kaze umesto njih.

    Glumcima u pozoristu sa 500 gledaoca ispred NE TREBAJU MASKE dekret kriznog staba a deci u skoli trebaju?Znaci virus samo u skolama ulazi u pozoristima gde glumci glume bez maske i u kaficima i restoranima ne ulazi kad skines masku da jedes i popijes sok/kafu?

  • Neko

    27.08.2020 12:18
    skola je obavezna
    osnovna skola je obavezna, ne moze roditelj da ispise dete

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija