Milojčić: Ne priznajem nakaradnu odluku Đilasovog poltrončića o isključenju iz DS-a

Funkcioner i nekadašnji poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojčić izjavio je FoNetu da ne priznaje "nakaradne odluke smešnog Đilasovog poltrončića", aludirajući na predsednika DS Zorana Lutovca i odluku Izvršnog odbora DS da bude isključen iz stranke.
"Ponosan sam što je moju pristupnicu DS, kada sam imao 18 godina, potpisao Zoran Đinđić, a od 16. godine radim za DS i lepio sam plakate", rekao je on.
 
Milojčić je ukazao da je Izvršni odbor DS smenjen na sednici Glavnog odbora stranke 21. juna u Madlenijanumu, a da Lutovac sa Dušanom Konstadinovićem, "za račun Dušana Petrovića i Dragana Đilasa" ruši DS već dve i po godine.
 
Prema njegovim rečima, Lutovac je raspustio 75 opštinskih odbora, omladinu, forum penzionera.
 
"Ponosan sam na onih 5.000 članova koji su platili članarinu i koji će 26. septembra izabrati novog predsednika DS", rekao je Milojčić.
 
Milojčić je rekao da bez DS nema promena u Srbiji, a da bi svaki normalan predsednik stranke podigao opštinske odbore, dao im autonomiju.
 
"Lutovac je kao kandidat za odbornika na svom biračkom mestu dobio dva odsto. Kako će onda da dobije izbore u Surdulici? Neka sam ja najgori, ali ja dobijam podršku u mestu u kojem živim, radim, šetam se sa porodicom, bacam đubre", naglasio je Milojčić.
 
Božović: Iz medija saznao o isključenju iz DS-a
 
Funkcioner i nekadašnji poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je večeras FoNetu da nije dobio nikakvo obaveštenje, niti obrazloženje o isključenju iz DS.
 
Božović je u SMS poruci napisao da nije ni znao za odluku Izvršnog odbora DS o svom, ali i isključenju iz stranke Branislava Lečića, Slobodana Milosavljevića i Radoslava Milojčića dok ga mediji o tome nisu obavestili.
 
"U Zagrebu sam na sastanku Akademije za razvoj demokratije. Nisam dobio nikakvo obaveštenje, niti obrazloženje", napisao je Božović.
 
Podsetimo, Izvršni odbor Demokratske stranke odlučivao je juče o disciplinskom postupku koji je pokrenuo Etički odbor stranke i doneo odluku o isključenju Radoslava Milojičića Kene, Slobodana Milosavljevića, Balše Božovića i Branislava Lečića iz Demokratske stranke.
 
Etički odbor pokrenuo je protiv četvorice funkcionera stranke disciplinski postupak 9. jula ove godine.
 
Radoslav Milojičić Kena, Slobodan Milosavljević, Balša Božović i Branislav Lečić bili su organizatori pokušaja preotimanja stranke u Madlenijanumu 21. juna, kada su doveli privatno obezbeđenje na sednicu, blokirali ulaze u Madlenijanum i na kraju inicirali prekid zasedanja Glavnog odbora, piše u saopštenju demokrata.
  • Observer

    01.09.2020 20:51
    DS katarza
    Po svemu sudeći, DS pod vođstvom Lutovca, je na dobrom putu “da nađe sebe”, resetuje se i krene napred.

    Po cenu gubitka prinadležnosti parlamentarne stranke, ostali su bez sigurnog finansiranja i s tim u vezi većeg dela stranačkog prostora (postali beskućnici), ali su održali reč i ispoštovali dogovor sa narodom.

    Da su napravili dobar izbor, vidi se po nesumnjivom uspehu bojkota, čiji su bili jedni od inicijatora.
  • Limanac

    01.09.2020 17:32
    Gospodine Lutovac, raščistite ekipu tipa Kene i njemu sličnih, čiji je jedini imenitelj “da meni bude bolje!”
  • Ali

    01.09.2020 10:37
    to
    Ali to je veliki problem za opoziciju "lepio sam plakate", ljudi nemojte time da se dičite, nastavite dalje...............trebaju stručni, nezavisni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija