Brnabić: U naredne dve nedelje nećemo tolerisati kršenje mera

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da u naredne dve nedelje, od početka nove školske godine, neće biti tolerisano kršenje epidemioloških mera.
Brnabić: U naredne dve nedelje nećemo tolerisati kršenje mera
Foto: 021.rs
"U naredne dve nedelje nećemo tolerisati nikakvo kršenje mera, jer je važno da bude što bezbednija situacija za đake i roditelje... Ne smemo da dozvolimo da nam pojedinačna iskakanja na proslavama, žurkama, koncertima poremete situaciju jer brojevi rastu u svetu, rastu dramatično i u Evropi", rekla je Brnabić za RTS.
 
Ona je navela da je za vladu i Krizni štab u ovom trenutku, kada su đaci krenuli u školu, najvažnije da se proprati situacija u vezi sa mogućim širenjem virusa korona, ističući da je razrađen svaki scenario do detalja.
 
Kako je navela, Institut Batut je oformio tim koji će pratiti samo škole i izveštavaće Krizni štab na dnevnom nivou o situaciji u školama.
 
Ona kaže da se u avgustu radilo na tome da se epidemiološka situacija uoči 1. septembra stavi pod kontrolu i istakla da je to i učinjeno, podsetivši da je juče bio otkriven 41 novozaraženi, što su brojevi koji ulivaju nadu.
 
"U naredne dve nedelje od početka školske godine moramo da izolujemo sve slučajeve da bismo videli kakve efekte daje polazak u školu i nadamo se da će situacija ostati povoljna", rekla je Brnabić.
 
Ona je istakla da Srbija mnogo energije ulaže da balansira između kontrolisane epidemiološke situacije i privrede koja nastavlja da radi.
 
Podsetimo da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će zajedničke ekipe inspektora Ministarstva zdravlja i policije kontrolisati okupljanja ljudi u broju većem od dozvoljenih 30 i da će protiv prekršilaca podnositi prijave, a da su kazne minimum pola miliona dinara. On je dodao da je do sada napisano oko 100 prekršajnih prijava, a da će od sada zajedno pripadnici Ministarstva zdravlja i policije kontrolisati okupljanja, kao i da je otvoren broj 011/635 03 22 na koji građani mogu prijaviti one koji ne poštuju mere.
  • Iguman

    01.09.2020 14:04
    Zasto
    ovo jos uvek zovete "premijerka"?
  • Nemoj

    01.09.2020 13:53
    Vise
    Molim te-cuti bar malo da odmorimo mozak kada vec ne mozemo dusu-lupetas mesecima a niko da ti kaze da ga to sto trabunjate ne zanima jer lazete cim zinete
  • U

    01.09.2020 12:59
    U
    Dve nedelje, da se rasčisti situacija u Crnoj gori.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.