Kon: Korona će svakako ući u škole, primer obolelog đaka iz Beograda pokazao da sistem funkcioniše

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da je epidemiološka situacija u Srbiji još nesigurna, jer je virus korona prisutan i velika je osetljivost populacije.
"Situacija je povoljnija nego što je bila, ali je malo verovatno da ćemo se spustiti na nulu. Beograd je u jednom danu imao sedam potvrđenih slučajeva, što je najmanje od 1. juna kada je imao četiri novozaražena", rekao je Kon za TV Pink.
 
On je naveo da se situacija stabilizuje, ali da je daleko od toga da možemo da se opustimo.
 
Govoreći o organizovanju koncerata, on je rekao da je jedna situacija kada se sedi, sluša muzika i nosi maska, a da su pritom slušaoci udaljeni jedni od drugih.
 
"Kod pevanja udaljenost treba da bude veća. Kod jakog pevanja uz glasnu muziku, virus se u vazduhu održava. Tu jedna osoba može da zarazi 15 osoba", rekao je Kon.
 
Govoreći o početku školske godine i to što je virus pojavio kod jednog učenika u školi, on je rekao da će virus sigurno ući u škole, da tu nema zablude, jer virus niko nije zaustavio. On je naveo da su ceo razred i učiteljica prešli na onlajn nastavu i da to neće imati posledice po ostale učenike u razredu, jer su deca nosila maske i poštovali ostale mere zaštite.
 
"Ovo je pokazalo da sistem funkcioniše. Više i energičnije moraju u svemu da učestvuju lokalni zavodi za javno zdravlje. Ovo je situacija koja može da se očekuje u bilo kom odeljenju", naveo je Kon.
 
Navodi da ga najviše brinu srednjoškolci, koji ne nose maske.
 
"Kontaktirao sam sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem. Treba shvatiti mladost i mora se raditi sa tom decom", naveo je on.
  • M. A. Pulmolog

    05.09.2020 11:36
    Novembar 2020.
    Što se tiče novembra meseca neće biti najveći udar novog gripa.


    Ujedinjene H1N1 i novog gripa nije medicinski moguće.


    Zima može da poveća broj novoozaraženih recimo na + 20. Priča da će drastično zima povećati broj novoozaraženih je prazna priča.

  • Aman

    03.09.2020 17:43
    Vise
    Covece cujes li ti sebe?
  • Laza

    03.09.2020 13:21
    Sistem
    Upravo suprotno. Dokazuje da sistem ne funkcioniše.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.