Dačić tvrdi da je Vučić "brutalno odbio" tačku u pregovorima za koju Grenel kaže da nije postojala

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za Televiziju Pink da je, prema najnovijim informacijama koje je dobio iz Vašingtona, predsednik Srbije Aleksandar Vučić "vrlo brutalno odbio tačku 10".
Dačić tvrdi da je Vučić "brutalno odbio" tačku u pregovorima za koju Grenel kaže da nije postojala
Foto: 021.rs
Tačno je da je papir sa svim ovim predlozima, između ostalih i tačka 10 na pregovaračkom stolu, a dobio sam informaciju iz Vašintona da je Vučić na vrlo brutalan nacin odbio tu tačku, rekao je Dačić u specijalnoj emisiji.
 
"Jasno je rekao da je za Srbiju to neprihvatljivo i da će se on ponašati u skladu sa Ustavom. Pa nema tu pitanja da li će Vučič da prihvati ili ne", dodao je šef diplomatije.
 
Papir sa ovim tekstom nkada pre toga nije predočen našoj delegaciji, bilo je reči o drugim stvarima, a ovo je pokušaj da se prošire teme nakon što su najavljeni razgovori o ekonomiji, rekao je Dačić.
 
Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali, koji je član delegacije Beograda u Vašingtonu, izjavio je u pauzi sastanka u Beloj kući, da je na stolu papir čija 10. tačka podrazumeva međusobno priznanje Srbije i Kosova.
 
Specijalni izaslanik američkog predsednika za pregovore Kosova i Srbije Ričard Grenel ubrzo je, međutim, na Tviteru demantovao informacije da je na sastanku u Beloj kući na stolu papir kojim se traži međusobno priznanje Srbije i Kosova.
  • Dudule

    04.09.2020 10:14
    Hmm
    Brutalno odbio nešto što niko nije ni ponudio??Ovo su novi momenti u percepciji ludila...
  • Jovan

    04.09.2020 07:14
    Dacic se maksimalno slihta i uvlaci Vucicu da bi zadrzao fotelju, jer iskreno, sta Dacic uopste zna da radi? Ministar inostranih poslova koji ne zna engleski... Sramota. O ostalim njegovim nekvalitetima i bontonu ne bih komentarisao.
  • ajoj,

    04.09.2020 06:20
    sad me baš zanima
    kakve su to spodobe ke lupaju minuse na razumne komentare, kako bih rekao Dačićevi botovi (iako to sumanuto zvuči ali eto očito postoje i takvi)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.