Tiodorović: Problem mogu da budu srednjoškolci, idu u kafiće i na različite manifestacije

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da su, što se tiče zaraženih đaka u školama, to sporadični slučajevi koji se ne mogu svrstati u tendenciju povećanja.
"Veoma je važno podsetiti roditelje i prosvetne radnike na pripremu dece. Mora se skrenuti pažnja porodicama koje imaju bilo koji razlog za testiranje da ta deca ne treba da idu u školu sve dok se ne dobije rezultat. To je valjda svakome jasno", ističe Tiodorović za RTS.
 
Naglašava da u školu ne treba da idu ni deca koja imaju bilo kakve tegobe.
 
"Zabrinjavajući mogu da budu srednjoškolci. Oni se mnogo više kreću i mnogo više komuniciraju, idu u kafiće i na različite manifestacije. S njima treba više raditi i posvetiti im pažnju", navodi Tiodorović. Kaže da se na žurkama, kojih je sve više, dešava da mladi ljudi ne drže rastojanje.
 
"U zatvorenom prostoru, pa čak i na otvorenom, ako se ne drži rastojanje i ne nose maske, to dovodi do opasnosti da možemo imati veći broj zaraženih. Odluka koja i dalje stoji je 30 osoba na organizovan način. Da li će to biti pomereno – vrlo je moguće", kaže doktor Tiodorović.
 
Ističe da bez nadzora nema sprovođenja mera.
 
"Ne govorim o kaznama. Govorim o tome da se nadzor obavlja. Kada se zna da se nadzor obavlja onda se svi ponašaju kao i u drugim oblastima", naglašava doktor Tiodorović. 
  • Zokins

    04.09.2020 13:14
    Krivci
    Prvo su bili krivci gastosi, pa studenti, pa deca i sada strdnjoškolci. Svi su krivi osim vas svetaca koji neće u penziju.
  • Pahomije

    04.09.2020 13:01
    Samo tamjan palite i sve ce biti ok.
  • ?!

    04.09.2020 12:12
    @ NovosadjanChe
    Da je vlast losa to svi znamo, to je opste mesto. Ali u ovoj konkretnoj, vanrednoj pandemijskoj situaciji itekako vasa decica srednjoskolci mogu da budu kriva, oce srednjoskolca. Spustite se na zemlju i malo vise realnosti nije na odmet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija