Radnik Katastra napao advokate na Novom Beogradu, završili u Urgentnom

Advokati Dragoslav Ljubičanović i Stefan Stojkov napadnuti su danas u Katastru u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu, odakle su zbog zadobijenih povreda prebačeni u Urgentni centar.
Radnik Katastra napao advokate na Novom Beogradu, završili u Urgentnom
Foto: 021.rs
Njih je nakon rasprave oko ulaska u Katastar na zakazani termin obojicu udario službenik Katastra, a Ljubičanović, koji je inače sekretar Advokatske komore Beograd, od udarca je izgubio svest.
 
Oba advokata se trenutno nalaze na lekarskom pregledu u Urgentnom centru, a ovim povodom reagovao je i predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Viktor Gostiljac.
 
"Odmah po dobijanju pisanog dopisa o ovom događaju od kolega, AKS će zahtevati od Katastra objašnjenje u vezi sa svim okolnostima ovog napada na naše kolege, koje su završile u Urgentnom centru", rekao je Gostiljac Tanjugu.
 
Ovo što se desilo, kako je dodao, možda nije iznenađenje jer se radi o Katastru, službi koja, prema njegovim rečima, možda trenutno predstavlja najneefikasiju kariku u državnom sistemu.
 
"To je hermetički zatvoren sistem bez svake kontrole, gde građani teško dolaze do ostvarivanja svojih prava", naveo je Gostiljac, ukazujući da se ovaj slučaj i vremenski poklopio s namerom Komore da o problemima funkcionisanja službe Katastra obavesti i javnost i naležne organe.
 
Rad Katastra i sve manjkavosti njegovog postupanja u naredom periodu će biti, kako je naveo, predmet naročite pažnje Komore, jer je ovo što se desilo kolegama samo posledica "dugogodišnjeg osionog ponašanja koje se oseća u radu i postupanju kratastra".
 
O napadu su obavešteni policija i tužilaštvo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.