VIDEO: Karl Bilt tvitovao Vučićevu reakciju dok Tramp govori o premeštanju ambasade

Kopredsedavajući Evropskog saveta za spoljne poslove, švedski diplomata Karl Bilt na svom Tviter profilu objavio je video u kom je prikazana jedna reakcija predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom obraćanja američkog predsednika Donalda Trampa u Ovalnoj sobi, za vreme sastanka na kojem je potpisan sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.
VIDEO: Karl Bilt tvitovao Vučićevu reakciju dok Tramp govori o premeštanju ambasade
Foto: FoNet/AP
U tvitu je napisao: "Evo trenutka kad je predsednik Vučić obavešten da će ambasadu (Srbije) u Izraelu preseliti u Jerusalim".
 
Uz taj tekst okačio je video na kom se čuje deo Trampovog govora u kom kaže da će ambasada biti premeštena u julu, konstatujući da je to "fantastično i velika poruka".
 
 
Bilt je bio premijer Švedske od 1991. do 1994. godine, a od 2006. bio je ministar spoljnih poslova.
 
Od decembra 1995. do juna 1997. bio je na funkciji Visokog predstavnika za BiH.
 
Predsednik Vučić rekao je da "mnogima smeta što je Srbija potpisala sporazum u Vašingtonu".
 
"Koliko im je krivo zbog dobrog sporazuma. Kažu - pogledajte reakciju Vučića, nije ni pročitao sporazum. Ceo dan i celu noć sam svaku reč proveravao, 500 puta, u onoj sali svi zajedno nisu znali koliko sam ja znao i o jednom i o drugom sporazumu, svaku preciznu razliku. Na kraju se dogodilo da su se zamenile fascikle. Ja sam imao tada dobru fasciklu, ali su oni posle zamenili, što sam ja gledao da nam se ne dogodi", kazao je Vučić u Briselu.
  • Tulipan

    09.09.2020 13:14
    Chronograf
    Je li Kurjačić odgovore sipao brzinom munje Trampu ,kao onom novinaru što mu je egzotično poturio telefon?
  • Sanja

    08.09.2020 20:49
    Užas
    Pa dokle više ovako? Transfer blama. I još se zamenile fascikle - da mu nije pas pojeo domaći?
    Ko normalan može u ovo da poveruje?
  • Marta

    08.09.2020 14:09
    Ha ha ha ha ha
    Verovatno Mali i Djuric nisu bili na tom casu engleskog, pa nisu bas razumeli sta Vucko treba da potpise.
    Majko mila ko nas predstavlja! Misle oni da su veci kauboji od Amera. Pa nije Amerika to sto jeste, sta god mi mislili o njoj, zato sto su najivni i sto padaju na srbijansko pilicarenje. To su malo vece barabe od nasih ulicnih sibicara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".