Obradović: Tramp zloupotrebio Srbiju i Kosovo za svoje ciljeve

Potpisivanje sporazuma Beograda i Prištine u Vašingtonu poslužilo je Trampu više za druge strateške ciljeve nego za Zapadni Balkan, kaže novinar Vukašin Obradović.
Obradović: Tramp zloupotrebio Srbiju i Kosovo za svoje ciljeve
Foto: Medija centar Beograd
"Srbija i Kosovo su na ovim pregovorima upotrebljeni, da ne kažem zloupotrebljeni, za neke druge ciljeve, a to su Bliski istok, Kina, Rusija", navodi Obradović za N1.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti sastali su se u petak sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u njegovom kabinetu u Beloj kući, gde su potpisani sporazumi. Dva dana kasnije i dalje su brojne dileme u vezi sa tim ko je šta potpisao, a ko šta dobio. 
 
Kako je rekao Obradović, ovi sporazumi su poslužili pre svega Trampu, ali ne zbog toga što će pridobiti srpsku ili albansku zajednicu, već za mnoge druge strateške ciljeve koje Trampova administracija ima.
 
Posebno iznenađenje u sporazumu bilo je spominjanje Izraela i ambasada u Jerusalimu.
 
"Ne što je to mene iznenadilo, nego je, sudeću po snimku, izgleda iznenadilo i predsednika Vučića i to se jasno i videlo po njegovom govoru tela, kada je pogledao dokument prilično začuđeno, čini mi se. Kakve je to reakcije u svetu izazvalo, videlo se sinoć u reakciji Marije Zaharove koja je jednim degutantnim postom na Tviteru uporedila scenu razgovora Vučića i Trampa", kazao je Obradović.
  • Дигитални варварин

    06.09.2020 15:18
    @zox
    То је било, као што сам већ написао, пре двадесетак година. Данас твој "јуначки" НАТО није у стању да свргне ни Мадура, ни Асада, ни Лукашенка. А, свргавање Садама и Гадафија је прошлост које се твоји НАТО љубимци са сетом и уздахом сећају. А, тек ће да уздишу...
  • SNS

    06.09.2020 14:19
    Sta je cetnolika opozicijo, sizite, placete, cupate kosu? Hahahahaha!
  • zox

    06.09.2020 14:11
    @Дигитални варварин 06.09.2020 • 13:13
    Ruina imperii
    "...Све ће то почистити тројна коалиција Русија-Кина-Иран..."

    Hoce, kao i 99-te

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.