Tiodorović: U Srbiju se sa letovanja vraća 25.000 ljudi, trebalo bi da idu u izolaciju

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović kaže da povratak u Srbiju 25.000 turista sa letovanja iz inostranstva može uticati na povećanje broja zaraženih u septembru.
Tiodorović: U Srbiju se sa letovanja vraća 25.000 ljudi, trebalo bi da idu u izolaciju
Foto: 021.rs
Prema njegovim rečima, i početak školske godine sa sobom može doneti određene rizike kad je zaražavanje u pitanju ali dodaje da je broj obolelih od korone direktno vezan za nepoštovanje mera.
 
"Svako ko dolazi u Srbiju treba da bude svestan da se sobom nosi rizik, te bi bilo dobro da se nađe u nekoj vrsti kućne izolacije. Bilo da je u pitanju povratak sa letovanja ili dolazak iz jednog mesta u drugo, svi bi trebalo da imamo tu naviku da pazimo kako na sebe tako i na druge", rekao je za današnji "Blic" Tiodorović.
 
On je naveo da je važno da studenti, koji dolaze sa onih teritorija gde je epidemiološka situacija lošija u odnosu na Srbiju, poštuju mere i budu na oprezu.
 
"To se svakako ne odnosi samo na one koji dolaze, već na celokupno stanovništvo, jer je primena i poštovanje mera od izuzetnog značaja za suzbijanje virusa", istakao je Tiodorović.
  • Triton

    07.09.2020 21:49
    Ovi iz štaba ponovo lupetaju. Ako hoće izolaciju građana posle povratka sa letovanja onda su oni trebali biti unapred upozoreni šta ih čeka, jer onda ne bi ni išli na letovanje, barem većina. Ako se tako nešto propiše onda treba da važi samo za one koji su otišli na letovanje nakon stupanja na snagu ovakvog propisa.
  • Građanin

    07.09.2020 21:16
    pravo sa aviona na posao
    Većina pravo iz inostranstva dolazi na posao, čak i masku ne nose.
    A država određuje da se sami dobrovoljno izoluju.
    Smešno, prebacivanje odgovornosti na neodgovorne osobe.
    A država još ne zna ni ko naplaćuje kazne
    Neozbiljno potpuno, a onda ćemo se iznenaditi
    po ko zna koji put pandemiji, punim bolnicama i žrtvama.
  • artist

    07.09.2020 12:16
    Cirkus

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.

Evropa danas slavi Dan pobede nad fašizmom

U Evropi se danas, 8. maja obeležava Dan pobede nad fašizmom u znak sećanja na dan kada je 1945. stupila na snagu bezuslovna kapitulacija Nemačke u Drugom svetskom ratu.