Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju Dan srpskog jedinstva

U Srbiji i Republici Srpskoj danas, 15. septembra biće obeležen Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.
Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju Dan srpskog jedinstva
Foto: 021.rs
Ovaj praznik, koji će ubuduće biti obeležavan svake godine, slavi se u znak sećanja na dan kada je u Prvom svetskom ratu 1918. godine probijen Solunski front.
 
Rukovodstva Srbije i Republike Srpske dogovorila su se na sastanku krajem avgusta u Beogradu o obeležavanju zajedničkog praznika.
 
Republički organi i jedinice lokalne samouprave biće u obavezi da obeleže ovaj dan uz obavezno isticanje zastave Republike Srpske.
 
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će najvažnije ulice u Beogradu ovim povodom biti okićene sa 4.000 srpskih zastava. Vesić je na svom Fejsbuk profilu naveo da će tim povodom Most na Adi, Brankov most, palata Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji biti osvetljeni u bojama srpske zastave.
 
"Sve državne institucije i javni objekti biće okićeni srpskim zastavama dok će sa fontane na Slaviji biti emitovane himne Srbije i Republike Srpske", najavio je Vesić.
 
Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće obeležen polaganjem cveća na Spomenik srpskim braniocima Brčkog.
  • Franko

    15.09.2020 09:25
    Bolje da su nazvali praznik Dan svesrpske bede i poniženja.
  • MonteDushano

    15.09.2020 09:18
    A otkud granice još? Heheh..
  • Ja

    15.09.2020 09:14
    Ahjooooo srooootnooo broćoo srBskooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.