FOTO: Indijac, Japanac i Srbin započeli šetnju mira od Gandijeve biste na Novom Beogradu

Aktivista iz Indije Nitin Sonavane, budistički monah iz Japana Ikeda Šonin i srpski državljanin Ivan Nikitović krenuli su u ponedeljak u šetnju mira od Gandijeve biste na Savskom keju na Novom Beogradu, saopšteno je iz ambasade Indije.
Sonavane, koji pešači po čitavom svetu kako bi proslavio 150. godišnjicu rođenja Mahatme Gandija i širio Gandijevu filozofiju, poruku mira i nenasilja, svoj poduhvat je počeo u novembru 2016. biciklom, a posetio je 39 zemalja u Jugoistočnoj Aziji, Severnoj i Južnoj Americi, Africi i Evropi.
 
Ambasador Indije u Srbiji Subrata Batačardži položio je tim povodom cveće na Gandijevu bistu i održao govor o Gandijevom životu i filozofiji.
 
 
Uoči 150. godišnjice rođenja Gandija, ambasada će organizovati predavanje koje će održati Šobana Radikrišna, veliki poznavalac filozofije Mahatme Gandija. Predavanje o Mahatmi Gandiju biće dostupno i onlajn OVDE.
 
Na dan Gandijevog rođenja, 2. oktobra, ambasada Indije kod biste Mahatme Gandija na Savskom keju na Novom Beogradu odaće počast ovom velikanu, navodi se u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija