Tiodorović: Nadzor povratnika da bismo sačuvali dobru situaciju u Srbiji

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio je danas da se merama nadzora građana koji se vraćaju iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine pokušava sačuvati dosta dobra situacija u Srbiji, koja se i dalje može oceniti nesigurnom zbog prisustva Covida-19.
Ovo je mera prevencije koja treba da obezbedi da se naši sugrađani jave lekarima u kovid ambulantu ili epidemiolozima u zavodima i institutima, da se makar jave telefonom u kol centar, a to će biti jasno do petka, rekao je Tiodorović za RTS.
 
"Razmatramo je i elektronsko prijavljivanje da bi se obezbedilo da što više ljudi sprovodi mere, koje ne podrazumevaju karantin i zabranu kretanja", istakao je on.
 
Tiodorović je ocenio da je i dalje preporuka da deca koja se vraćaju sa roditeljima sa letovanja ne bi trebalo da idu u školu desetak dana.
 
"Moram da pohvalim roditelje i prosvetne radnike, jer se ponašaju veoma savesno u sprovođenju modela koji je uspostavljen. Najmanja deca imaju problem sa maskama, ali i to je dobro prošlo", rekao je Tiodorović.
 
U slučaju da dođe do povećanja, prelazimo na školovanje onlajn, dodao je on.
  • Doktor u penziji.

    16.09.2020 03:03
    VAND STANJE.
    Jasno se vidi šta krizni štab želi da uradi a to je vand stanje od 90dana razlog povratak turista.


    90dana veoma kobnih za primarne bolesnike i za ceo narod.



    VADN STANJE žele opet da proglase i zbog famoznog drugog talasa iliti 2 pika prvog talasa koji je kako tvrde bez jasnih dokaza još jači drugi pik od prvog pika,ali TO NIJE ISTINA.


    2pik prvog talasa koji je u stvari isti talas bez pikova neče biti drastično jači niti katastrofalan.


    Ja ne bi uvodio ponovo vand stanje jer zaista nema razloga.





  • Jovan

    15.09.2020 19:14
    A nepostoji mogućnost zaraze po kafanama, splavovima i sl. Samo u inostranstvu vreba korona.
  • miki

    15.09.2020 11:39
    prolivarenje
    Dosadni ste kao proliv, ništa vam niko inače ne veruje.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.