Sajam knjiga u Beogradu krajem oktobra ako bude uslova

Sajam knjiga održaće se u izvornom terminu, krajem oktobra, ukoliko to dozvole epidemiološke prilike, izjavio je sekretar za kulturu grada Beograda Ivan Karl.
Karl je to rekao za Tanjug nakon sastanka sa članovima odbora Sajma knjiga, predvođenog Duškom Kovačevićem, generalnom direktorkom Beogradskog sajma Dankom Selić i menadžmentom i predstavnicima izdavača.
 
Kako je naveo, nakon što je menadžment Sajma prezentovao projekciju posete na dnevnom nivou podeljenu po satima i lokacijama u sajamskom zdanju, dogovoreno je da se taj dokument pošalje Republičkom kriznom štabu na izjašnjenje jer je reč o broju koji je veći od trenutno dozvoljenih 500 ljudi u zatvorenom prostoru.
 
"Iz Sajma su uverili da je moguće organizovano praćenje posete odnosno regulisanje rasporeda ulazaka i izlazaka iz sajamskih hala, kao i da je u projekcijama vođeno računa o površinama prostora, dozvoljenim razmacima i svim ostalim merama zaštite", kaže Karl.
 
Dodaje da će se Sajam knjiga odložiti eventualno za kraj godine, ukoliko Krizni štab proceni da postoji rizik po zdravlje ljudi.
 
"Ako stigne dozvola struke, onda će sve strane u procesu da se sastanu ponovo i zajedničkim snagama pronađu optimalne modele po kojima bi se sajam knjiga održao. Tu je pre svega reč o obimu organizacije, finansijskoj konstrukciji i trajanju, jer to svakako neće biti pun kapacitet manifestacije kada je reč o poseti i tradicionalnim glavnim dešavanjima poput zemlje gosta i pratećim programima", kazao je Karl.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.