Zakazano iseljenje aktiviste "Krova nad glavom" iz objekta koji ne postoji

Inicijativa "Krov nad glavom" saopštila je danas da je njihovom aktivisti Vojislavu Vuksanoviću i njegovoj porodici za 30. septembar u 12 časova zakazano ponovno iseljenje iz objekta koji ne postoji.
Zakazano iseljenje aktiviste "Krova nad glavom" iz objekta koji ne postoji
Foto: 021.rs
Izvršiteljka Mirjana Dimitrijević u zaključku za iseljenje navela je da će samom izvršenju prisustvovati i veštaci građevinske i geodetske struke, sa ciljem da pomognu identifikaciji predmeta izvršenja.
 
Nekoliko veštačenja sudskih veštaka već postoji, jedno u kome je navedeno da se objekat koji se nalazi na navedenoj adresi ne može identifikovati sa onim iz sudske presude, kao i veštačenje iz koga se vidi da je predmet sudske presude objekat od 66 kvadrata - srušen.
 
Dodatni problem je i što se na adresi nalazi više objekata i stambenih jednica, dok u presudi nije precizirano koji od tih objekata je predmet izvršenja, a na osnovu uvida u zemljišne knjige se vidi da ni jedan od objekata nije upisan kao kuća, kako se navodi u presudi, već zgrade.
 
Prethodni pokušaj izvršenja bio je 20. marta 2019. godine i tada je izvršiteljka odustala jer na licu mesta nisu pristupili izvršni poverioci.
 
Vlasništvo nad novim objektom je trenutno predmet odlučivanja Višeg suda u Beogradu, a poverioci pokušavaju da na svaki način sprovedu neizvršivu presudu kako bi izbegli bilo kakvo iznošenje dokaza i uzeli objekat u kom porodica živi već 90 godina, ističe se u saopštenju. 
  • Marko

    16.09.2020 15:57
    Da se zna.
    Porodica ovog momka zivi u toj kuci od 1934. godine.
  • x

    16.09.2020 13:42
    y
    da li je moguće da aktivisti "krova nad glavom" visi nad glavom ostajanje bez krova nad glavom?
  • Samo pitam

    16.09.2020 13:29
    Po kom pravnom osnovu akrivista koristi nepostojeci objekat?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.