PKS: Škole ne rade, a kafane rade, sve na štetu đaka na Kosovu

Partija kosovskih Srba ocenila je danas da zvanični Beograd pokušava da "servira" Srbima na Kosovu politiku "bezumlja i obmana", a kao najnoviji pokušaj da se odglumi neprikosnovena moć Beograda na Kosovu je kašnjenje sa početkom školske godine, koje ide na štetu jedino srpskim učenicima i njihovim roditeljima.
PKS: Škole ne rade, a kafane rade, sve na štetu đaka na Kosovu
Foto: Pixabay
"Dok deca u centralnoj Srbiji neometano pohađaju nastavu u svojim učionicama od 1. septembra, kao i albanska deca na Kosovu od 14. septembra, Vlada Srbije drži srpsku decu van svih tokova kako se početak školske godine na Kosovu ne bi poklopio sa merama i odlukama Vlade Kosova", navodi se u saopštenju koje prenose kosovski mediji.
 
Ovakva politika će, kažu, za rezultat imati lošije obrazovanje naše dece, zloupotrebu dece u političke svrhe, nepotrebno maltretiranje roditelja da sami obavljaju nastavu u svojim kućama, a "sve to dok druga deca u naśem okruženju i srpska i albanska i romska i bošnjačka i sva ostala, nesmetano uz preventivne mere idu u svoje škole na nastavu".
 
Istovremeno, PKS zahteva od Vlade Srbije da hitno prekine nadmudrivanje i političku borbu sa instistucijama u Prištini, u čijem radu i sama učestvuje direktno putem Srpske liste.
 
"Ako nam ne rade škole zbog loše epidemiološke situacije, zašto nam rade vrtići i predškolske ustanove, zašto su otvorene kafane i kafići i zašto krizni štabovi u srpskim sredinama tvrde da je epidemiološka situacija znatno bolja", navodi se u saopštenju PKS. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.