Radnici RTB Bor: Topionica bakra ne radi zbog aerozagađenja, a nakon krivičnih prijava i najave protesta

Pogoni u topionici bakra u Boru u sastavu RTB-a zaustavljeni su danas na duži period dok se ne stvore uslovi za proizvodnju bez aerozagađenja, rekli su za sajt istmedia.rs radnici tog preduzeća.
Oni navode da su pogoni zaustavljeni na najmanje dva meseca i neki radnici će biti privremeno uposleni na druga radna mesta.
 
Kako Ist media saznaje, predstavnici kompanije Ziđin, vlasnika RTB-a, juče su u Beogradu održali sastanak sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, a tom razgovoru prisustvovala je i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.
 
Proizvodnja u borskoj topionici je obustavljena posle dužeg zagađenja Bora i okoline sumpor-dioksidom, krivičnih prijava protiv odgovornih u Topionici koje su podnele gradskih vlasti i najave građanskog protesta koji je zakazan za subotu, 19. septembar.
 
Merne stanice Agencije za zaštitu životne sredine u Boru danas su između 14.00 i 15.000 zabeležile povećane vrednost PM-10 čestica u vazduhu, dok je sumpor bio u dozvoljenim vrednostima.
  • Neoplanta

    16.09.2020 19:55
    Ko zna koji po redu dokaz, da kad se ljudi dignu, bagra odstupi!

    Kad to svi shvatimo, mafija ce zavrsiti za par dana u bajboku, gde joj je odavno mesto!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija