Božović se žalio na spornu odluku Pravnog fakulteta u Novom Sadu u slučaju Martinovićevih plagijata

Nekadašnji poslanik Demokratske stranke Balša Božović podneo je žalbu Senatu Univerziteta u Novom Sadu na odluku Etičke komisije Pravnog fakulteta u Novom Sadu kojom je zaključeno da je, kako se Božović izrazio, "u redu što je funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović plagirao svoje radove".
Božović se žalio na spornu odluku Pravnog fakulteta u Novom Sadu u slučaju Martinovićevih plagijata
Foto: 021.rs
Božović je u pisanoj izjavi naveo da su "desetine stranica sa Martinovićevim "plagiranim radovima izbrisane iz elektronskih izdanja Zbornika radova Pravnog fakulteta".
 
On  tvrdi da se to dogodilo dan nakon što je objavio da je Etička komisija Pravnog fakulteta u Novom Sadu zaključila "da je u redu što je Martinović plagirao svoje radove, jer je to učinio pre 2010. godine, kada nije postojao Kodeks o akademskom integritetu na tom fakultetu".
 
Osim žalbe, Božović je zatražio od uredništva Zbornika radova da mu dostavi odluku kojom su "Martinovićevi plagirani radovi izbrisani iz elektronskog izdanja Zbornika".
 
Božović je istakao da postoje dve mogućnosti kada je u pitanju "brisanje Martinovićevih radova" - ili je "neko falsifikovao jedan od najrenomiranijih časopisa u Srbiiji da bi zaštitio Martinovića" ili je "vođen nekakav tajni postupak, daleko od očiju javnosti, nakon kog je zaključeno da je Martinović ipak plagirao radove i doneta odluka da se njegovi radovi uklone".
 
Podsetimo, kako je 021 pisao, Božović je prijavu protiv Martinovića podneo Pravnom fakultetu 26. juna. Potom je Etička komisija donela ekspresnu i spornu odluku, da bi radovi koji su predmet prijave misteriozno nestali iz Zbornika radova Pravnog fakulteta u Novom Sadu.
 
Prijava Univerzitetu u Novom Sadu drugi je i konačni stepen odlučivanja.
  • Syracuse

    17.09.2020 01:34
    Jasno je meni šta se ovde dogadja,samo mi nije jasno dokle...
  • Profa l sektor

    16.09.2020 22:22
    Liman street elite
    Balsa mi postaje jako simpatican. A to je moja stara greska -ko zaj......a radikale, meni je simpatican. Cak mi je malo Bosko Obradovic bio simpatican dok je zez...o Seselja.
  • Marko

    16.09.2020 21:31
    -
    Pravni fakultet je prosvetno-pravna barijera stvorena za legitimaciju partijskog rukovodstva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija