Ambasadorka: Građani Srbije sa kineskom boravišnom vizom mogu u Kinu

Građani Srbije koji imaju kinesku boravišnu dozvolu imaju odobren povratak u tu zemlju, saopštila je ambasadorka Kine Čen Bo tokom današnjeg sastanka sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.
Ambasadorka je navela da, iako su u Kini i dalje na snazi posebne mere za sprečavanje epidemije, doneta je odluka o odobravanju povratka u Kinu državljanima više evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, koji poseduju važeću kinesku boravišnu dozvolu.
 
Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, Čen Bo se zahvalila našoj strani na pomoći za povratak kineskih radnika u Srbiju, koji su angažovani na izgradnji infrastrukturnih projekata.
 
Ambasadorka je naglasila da se, posle normalizacije epidemiološke situacije u svetu, očekuje intenziviranje kontakata i međusobnog dijaloga Kine na globalnom planu, uključujući i Srbiju.
 
Dačić je izrazio zadovoljstvo povodom nastavka aktivnosti kineskih kompanija na realizaciji brojnih projekata u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija