Sindikat: Smena načelnika na VMA dokaz Vulinovog jednoumlja; Ministarstvo: U pitanju su organizacione promene

Vojni sindikat Srbije ocenio je da je vest o smeni načelnika i šefova klinika u VMA, koji su koristili svoja Ustavom garantovana prava na peticiju i slobodu mišljenja, još jedna potvrda da u sistemu odbrane vlada nasilje, politička diktatura i jednoumlje, koje sprovodi odlazeći ministar Aleksandar Vulin.
"Ovakvim postupkom prema lekarima iz najuglednije zdravstvene ustanove u Srbiji i regionu, koji su na visokim i rukovodećim pozicijama upravo zato što su stručni, Vulinova administracija dodatno doprinosi urušavanju već značajno poljuljanog poverenja u stavove Кriznog štaba, što izaziva dodatnu zabrinutost i uznemirenost kod građana", ukazuje Vojni sindikat u saopštenju.
 
Sindikat konstatuje da su Vulin i njegov tim posle niza primera kršenja Ustava, čineći čak i krivična dela nad predstavnicima zaposlenih, vodeći nezakonite disciplinske postupke protiv predstavnika sindikata baš zbog javnih govora i mišljenja, pokazali da u nasilju mogu da odu i korak dalje, proganjajući baš svakog ko ne misli kao oni.
 
Vojni sindikat je pozvao sve kolege sa VMA koji su bili žrtve "političkog uzurpatora naše vojske" da zaštitu potraže na sudu i da svi vide kako će Vulinova administracija objasniti činjenicu da su svi smenjeni lekari ujedno i potpisnici javno iznetog stručnog lekarskog mišljenja.
 
Ministarstvo: U pitanju su organizacijske promene u celokupnom vojnom zdravstvu
 
Ministarstvo odbrane danas je, posle vesti o smeni načelnika pojedinih klinika Vojnomedicinske akademije (VMA), to objasnilo "organizacijskim promenama u celokupnom vojnom zdravstvu, u skladu sa potrebama Vojske, vojnih i civilnih pacijenata, u okviru kojih će biti obavljena brojna pomeranja kadra".
 
"Niko neće ostati bez posla, a raspoređivanje i izbor kadra je unutrašnje pitanje sistema, rukovođenja i komandovanja i zasnovano je isključivo na potrebama službe. Na to nisu i neće uticati pisanja medija, kojima ostavljamo pravo da se bave politikom", navodi se u saopštenju Ministarstvo odbrane.
  • Limun

    18.09.2020 10:00
    Vojska je vojska
    Vojska je vojska i zato i postoji poslovica KAO VOJSKA.

    U kojoj to državi i u kom istorijskom periodu su u vojsci oficiri i podoficiri imali pravo da svoje slobodno mišljenje iznose u javnost???
    Nekada se za to streljalo i niko se naravno nije bunio a i ne treba.
  • srbija

    18.09.2020 07:15
    privatna drzava
    vlasnikovo ime ne zelim da izustim jer cu dobiti trenutnu dijareju...
  • Koji

    17.09.2020 23:02
    Um?
    Pa mucenik seta napamet ko muva u staklo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.