Aleksić: "Jovanjica" dokazuje spregu kriminala i države; Rebić: Nije tačno da je kod optuženog pronađen telefon MUP-a

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je nesumnjivo da je "slučaj Jovanjica" dokazao spregu kriminala i države, o čemu svedoči i činjenica da su u softversku aplikaciju "razgovor", koja je napravljena za internu komunikaciju, bili uključeni i uhapšeni pripadnici policije i Bezbednosno informativne agencije.
"Oni su pružali prsten zaštite Predragu Koluviji. Neko iz vlasti je morao da im kaže da idu na Jovanjicu, obezbeđuju imanje i Koluviju. To dokazuje spregu", rekao je Aleksić na konferenciji za novinare ispred Tužilaštva za organizovani kriminal, dodajući da to što su i oni u aplikaciji govori da je "Jovanjica državni projekat".
 
On je dodao da je "svoju šifru u toj aplikaciji, u kojoj je bila povezana 51 osoba, pod imenom "Štrumf" imao i funkcioner Srpske napredne stranke Dragomir Petronijević, koji nije saslušan u istrazi, niti se nalazi na listi svedoka".
 
Aleksić je zato od Tužilaštva zatražio da odgovori zašto Petronijevića nema među 140 svedoka. Petronijević je, kako tvrdi Aleksić, funkcioner SNS koji "polaže račune" Andreju Vučiću, bratu predsednika Srbije.
 
On je naveo da je Koluvija devet puta bio hapšen u Nemačkoj, a u Srbiji je procesuiran za šverc kivija, ali je i pored toga "dobio od države kredit od 3,9 miliona evra, Vučić ga je vodio sa sobom u Moskvu, sponzorisao je BIA, držao predavanja pripadnicima MUP".
 
Aleksić je napomenuo i da je Koluvija u trenutku hapšenja kod sebe imao četiri telefona, od kojih je jedan "Blekberi" prethodno zaključao i tužilaštvo je u dopisu reklo da ne može da se otključa i veštači, "a tu su dokazi šta je bilo".
 
Ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću Aleksić je uputio pitanje kako je moguće da je okrivljeni Vladan Živojinović imao kod sebe telefon sa SIM karticom MUP-a.
 
Rebić: Netačne tvrdnje o telefonu i SIM kartici MUP-a
 
Direktor policije Vladimir Rebić negirao je tvrdnje Aleksića da su kod jednog od optuženih "prilikom hapšenja pronađeni telefon i SIM kartica u vlasništvu MUP-a".
 
"Apsolutno su netačne tvrdnje Miroslava Aleksića da su kod V. Ž, koji je optužen u slučaju Jovanjica, prilikom hapšenja pronađeni telefon i SIM kartica koji su vlasništvo Ministarstva unutrašnjih poslova", naveo je Rebić u saopštenju.
 
"Reč je očigledno o još jednoj laži, koja je pritom lako proverljiva, u celom nizu neistina koje se plasiraju o ovom slučaju, a sve u cilju narušavanja ugleda Ministarstva unutrašnjih poslova i pripadnika policije", dodao je Rebić.
  • ST

    19.09.2020 08:34
    Ovaj Rebic u poslednje vreme cesto nesto negira. Meni je to,blago receno,sumnjivo...
  • Stanoje

    19.09.2020 08:29
    @Gaga19.09.2020

    Odlično ste to objasnili, samo naš Predsednik sa svojim slugama nije svestan tih činjenica. Mogu oni da rade šta hoće, ali samo do kada Ameri to dozvole. Stanišić i Perišić su posebni primeri.
  • 192

    19.09.2020 08:17
    Ovaj saobracajac Rebic kao baba o ustipcima tako on o ugrozacanju mup-a

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.