Nakon velikih gužvi tokom dana večeras prazni granični prelazi

Tokom dana na graničnom prelazu Gostun sa Crnom Gorom bile su kilometarske gužve, a večeras vozila nema. Tako je i na Batrovcima.
U 18 časova stupila je na snagu epidemiološka mera posebnog zdravstvenog nadzora za sve građane koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom - Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 
 
Građani koji u Srbiju ulaze dužni su da se u roku od 24 sata prijave na e-zdravlje.gov.rs i urade test samoprocene na kovid-19, nakon čega će od lekara dobiti smernice o daljem postupanju.
 
Pre nego što je mera stupila na snagu mnogi su požurili da se vrate u zemlju. Zato su se u poslepodnevnim časovima na prelazu Gostun sa Crnom Gorom stvorile velike gužve. Čekalo se i do dva sata.
 
Preko tog graničnog prelaza od ponoći do 18 časova ušlo je 3.200 automobila, odnosno 10.000 građana. Večeras je situacija drugačija – granični prelaz je skoro potpuno prazan. Automobila nema, a na granici čeka samo manji broj kamiona, javlja RTS.
 
Na graničnom prelazu Dobrakovo u Crnu Goru danas do 16 časova ušlo je 786 putika sa 392 vozila, a iz Crne Gore je izašlo 2.447 putnika sa 1.038 vozila, pišu crnogorske Vijesti. 
 
I na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom večeras nema gužve, za razliku od popodneva. Nadležni na granici kažu da nikad nije bilo manje vozila i putnika u ovo doba godine nego sada. 
 
Pun voz stigao iz Bara 
 
Voz koji je jutros stigao iz Bara u Beograd bio je pun.
 
Kako prenosi RTS, iako voz saobraća gotovo tri nedelje, nakon višemesečne pauze, kondukteri kažu da izgleda kao da je sezona trajala samo jedan dan - danas. 
 
"Kompozicija je proširena, a samo u odnosu na juče prevezeno je 170 putnika više. Voz koji je krenuo u 19h iz Bara bio je pun, njime je prevezeno 250 putnika i 17 automobila", navodi Dragana Stanković iz Srbijavoza.
  • Jovan

    19.09.2020 18:28
    Niste dobro videli reče kon 50000 nedeljno
  • Salamander

    19.09.2020 07:39
    AV AV AV...
    beeee beeee... a sada sve ovce u tot, da glasaju beeee beeee.....
  • Bole

    19.09.2020 07:06
    18
    Je'iga sad krenula korona. Sve zaraženi. Ili su svi Srbi zdravi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.