Kon: Na jednom ispitu 100 studenata, verovatno bilo zaražavanja

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je jednom fakultetskom ispitu prisustvovalo 100 studenata u jednoj prostoriji, uprkos ograničenjima koja su na snazi.
Kon: Na jednom ispitu 100 studenata, verovatno bilo zaražavanja
Foto: Pixabay (Ilustracija)
Dodao je da "imaju informacije da je tom prilikom verovatno bilo zaražavanja korona virusom".
 
On je naveo da je realno očekivanje da će biti uvedene nove epidemiološke mera kada zahladni, ali da će to zavisiti od toga gde će i da li će doći do povećanja broja obolelih.
 
"Mi nemamo definisano šta će biti ako dođe do eksplozije veselja i slava. Molimo ljude da shvate da ulazimo u sezonu kada je to opasno. U oktobru je vrlo bitno, naročito za zdravstvene radnike, koji moraju biti svesni da će možda opet biti u kovid-bolnicama, da uradimo sve što je moguće da se jul ne ponovi. Vreme nije stalo, slave i praznici dolaze, a virus ne odlazi", zaključio je Kon.
  • Jovan

    19.09.2020 18:19
    A na jednom splavu 400, a u kafani 250 i sve super ...... a u vrtiću u NS čarsafom podeljena soba za boravak dece i sve SUPER........jupi....
  • neko

    19.09.2020 15:43
    zanimljivo
    Ovaj kao baba Vanga.
    Nikakva naucna osnova, doktor pa daje takve pausalne izjave...
  • Na jednom?????

    19.09.2020 14:38
    Doktore, informisite se bolje!
    Na jednom fakultetu? Pa na svim fakultetima se ide u velikim grupama. U svim skolama na odmorima deca stoje i setaju u velikim grupama. Na keju svaku noc horde neobuzdanih "malisana" prave haos.. I nikom nista, samo je dr Kon cuo da je na jednom fakultetu bio mali problem. Na splavovima zurke koje organizuju i clanovi kriznog staba i njihovi saradnici..pola ih se zarazilo. Sve vise ljudi shvata da su price kriznog staba samo price za one koji 24 sata gledaju tv i nemaju pojma ata se desava u stvarnom zivotu. Niko ne kontrolise nista, trabunjanje o maskama niko ne slusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.