Za dan i po 6.500 prijava građana nakon povratka iz inostranstva, prijava za nadzor i kod lekara

Od ponoći do 14 časova u subotu još 2.500 građana prijavilo se preko sajta E-zdravlje.gov.rs nakon povratka iz inostranstva.
Za dan i po 6.500 prijava građana nakon povratka iz inostranstva, prijava za nadzor i kod lekara
Foto: Pixabay
Sa jučerašnjim danom, to je ukupno 6.500 prijava, piše B92.
 
Epidemiolog i član kriznog štaba Predrag Kon rekao je danas da oni koji ne mogu da se prijave elektronski treba da odu kod svog izabranog lekara i da se na taj način se prijave.
 
On je izjavio da uvedeni sistem nadzora zbog pandemije koronavirusa na granicama Srbije odlično funkcioniše i da je već dao određene rezultate.
 
"Najveći rizik dolazi od onih koji se sa odmora vraćaju u Srbiju. Razlika je u tome što više nije na njima da li će sami da se jave u kovid ambulantu, već će to morati da urade po zakonu ukoliko osete zdravstvene poteškoće", istakao je Kon za Pink.
 
Kako je kazao, realno očekivanje je da će novih mera biti kada zahladni, zavisi od toga gde će i da li će broj novoobolelih da raste.
 
"Mi nemamo definisano šta će biti ako dođe do eksplozije veselja i slava. Molimo ljude da shvate da ulazimo u sezonu kada je to opasno. U oktobru je vrlo bitno, naročito za zdravstvene radnike, koji moraju biti svesni da će možda opet biti u kovid bolnicama, da uradimo sve što je moguće da se jul ne ponovi. Vreme nije stalo, slave i praznici dolaze, a virus ne odlazi", rekao je on.
  • Dragoljub

    13.10.2020 10:36
    Kako se ponovo prijaviti??
    Išao sam U BIH pre dvadeset dana,prijavio redovno,juče opet bio,i danas kada sam hteo ponovo da se prijavim,vidim da se nisam odjavio od prošlog puta.Odradim odjavu.Ali posle toga mi nikako ne izlazi obrazac da se ponovo prijavim za jučerasnji ulazak!??
    Šta raditi??
  • Duca

    25.09.2020 09:52
    Nemam zdravstvenu knjizicu drzave Srbije
    Drzavljanin jesam..zivim i radim u Srbiji
    Juce sam bila u BiH od 9h do 13h
    Dobila sam na granici papir za prijavu zbog nadzora
    Posto nemam zdravstvenu knjizicu elektronska prijava preko LBO...ne moze
    Pokusavam od juce preko eID...odbija mi naloge e poste
    Zovem Dom zdravlja..odmah mi kazu idite na e upravu..
    I u krug..trazim broj telefona na koji da se javim ali niko nije voljan da me saslusa do kraja..
    Mislim da mi je poslednja opcija MUP
  • Dragan

    20.09.2020 09:09
    Eh
    I tako odeš kod izabranog i usput razneseš virus u okolinunu čekaonicu,med osoblje.Umesto da se svi testiraju na ulasku,skenira lična karta,pasoš uzme tel br.To sve trajeb5 min uz dobru organizaciju. I drugo sem BIA niko drugibne ide u Crnu Goru.Što su uopštebizlazili kad virus hara.Ja lično ih nebi primio u državu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija