Kragujevački fudbaleri učestvovali na turniru u Tuzli, pola tima zaraženo koronom

Direktor kragujevačkog Instituta za javno zdravlje Dragan Vasiljević rekao je danas da je još jedan fudbaler futsal kluba "Ekonomac" iz Kragujevca, koji je protekle nedelje učestvovao na turiru u Tuzli, inficiran korona virusom.

Od 16 igrača koji su bili na utakmici u Tuzli, do sada je šest pozitivno. Svakodnevno pratimo njihovo stanje, proveravamo da li imaju simptome i već imamo spisak njihovih kontakata, rekao je Vasiljević.

On je istakao da veći problem predstavljaju inficirane osobe koje ne znaju tačno gde su se zarazile, navodeći da proveravaju njih i njihove kontakte.

Zato imamo više od 200 izolovanih, dodao je Vasiljević.

U protekla 24 sata od 182 analize registrovano je sedam pozitivnih na virus korona. Svi novozaraženi su iz Kragujevca, dok u ostalim opštinama Šumadijskog okruga - Aranđelovcu, Topoli, Rači, Batočini, Kniću i Lapovu nije bilo inficiranih.

Od početka epidemije u Šumadijskom okrugu testirano je 25.271 osoba, a pozitivnih je bilo 2.539 – u Kragujevcu 1.909, Aranđelovcu 175, Kniću 141, Batočini 88, Topoli 84, Rači 58 i Lapovu 16.

U kućnoj izolaciji u Šumadijskom okrugu trenutno se nalazi 233 osobe, od čega u Kragujevcu 206, Rači 10, Kniću 9,  Batočini 7 i Topoli 1, dok u  Aranđelovcu i Lapovu nema izolovanih.

U Kliničkom centru Kragujevac hospitalizovano je 13 pacijenata, a na respiratoru ih je dvoje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.