Dačić: Niko nije odgovarao zbog slučaja Miladina Kovačevića

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da niko politički nije odgovarao iz nekadašnje vlasti zbog slučaja Miladina Kovačevića.
Za Kovačevića je svojevremeno Srbija platila gotovo milion dolara SAD, gde je bio optužen za nasilje.
 
Dačić je za TV Pink rekao da je nemoguće da jedan konzul u Njujorku izda putnu ispravu bilo kome, a da prethodno ne konsultuje nadređenog.
 
"Sigurno je da to što je Kovačeviću svojevremno izdata putna isprava, koju su mu oduzele američke vlasti i praktično mu je omogućeno da pobegne iz SAD, nije urađeno bez znanja nadležnih u Beogradu. Ako su to uradili bez znanja vlasti u Srbiji, onda su to možda uradili jer su dobili neke pare", naveo je Dačić i podsetio je ministar spoljnih poslova Srbije tada bio Vuk Jeremić, a drugi čovek u tom resoru Borko Stefanović.
 
"Nema šanse da je neko bio spreman da rizikuje svoju karijeru zbog tako nečega i uveren sam da je reč o političkoj nagodbi. Oni su dobili uslovne kazne da ne bi prebacili odgovornost na nekog drugog", kazao je Dačić.
 
Miladin Kovačević priveden je prošle sedmice zbog nasilja za koje ga je prijavila devojka, ali je pušten da se brani sa slobode.
 
Podsetimo da jeon dospeo je u žižu javnosti 2008. godine kada je u SAD brutalno pretukao studenta Brajana Štajnhauera, koji je zbog posledica prebijanja tri meseca proveo u komi. Iako je Kovačević uhapšen i oduzet mu je pasoš kako ne bi mogao da napusti SAD, on je ipak uspeo da pobegne i to tako što mu je konzulat Srbije u Njujorku izdao privremenu putnu ispravu sa kojom je napustio Ameriku i vratio se u Srbiju.
 
Taj diplomatski skandal koštao je građane Srbije čak 900.000 dolara, koliko je država isplatila kao odštetu.
 
Protiv Kovačevića je, inače, paralelno vođena istraga i u SAD i u Srbiji, koja je po isplati odštete porodici Štajnhauer, potpuno predata Srbiji, gde je Kovačević osuđen na dve godine i tri meseca zatvora. Međutim, izašao je nešto ranije, u novembru 2012. godine.
  • ovo se zove

    21.09.2020 12:51
    SKRETANJE PAZNJE
    ...sa slucaja "kontic" od strane sps- manipulanta !
  • Dragoljub

    21.09.2020 12:07
    @Podbarac21.09.2020
    "...Sem što je pre tuče pijani Štajhauer bio zamahnuo da udari Kovačevića, ali ga je ovaj samo odgurnuo. Pijani napasnik je onda izgubio ravnotežu i pao, ali ga MK nije udarao."

    Bili ste tada u Americi i licno prisustvovali tom sukobu te stoga pouzdano tvrdite to sto ste napisali?
    Zanimljivo je da 3 puta lakseg decka kojeg je ovaj kabadahija poslao u komu nazivate "pijanim napasnikom" a sve u zelji da opravdate Kovacevica.
    Zasto ne odete na dveri.com i tamo ne prosipate svoj patriJotski otrov?
    Tolko.
  • Novosađanka

    21.09.2020 11:16
    Ta nemojte kasti
    Očigledno je da neće odgovarati ni sada. A to što ovo plasirate da bi mi zaboravili lomljenje ruku i Trampa, to možete mačku o rep!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija