Napadači na Borka Stefanovića osuđeni na višegodišnje zatvorske kazne

Sudsko veće Višeg suda u Kruševcu osudiLo je Miloša Šaponjića na jedinstvenu kaznu od četiri godine zatvora, a Marka Živkovića i Danijela Gmijovića na tri i po godine zatvora zbog napada na potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića 2018. godine.
Sudija je optuženima pri izricanju presude rekao da su imali i neku vrstu benefita, s obzirom na to da je Zakon o javnim skupovima u međuvremenu dorađen, te da se incident dogodio nešto kasnije, bili bi osuđeni na mnogo duže zatvorske kazne.
 
Podsetimo, Šaponjić, Živković i Gmijović su 23. novembra 2018. godine napali Borka Stefanovića, Bobana Jovanovića iz Kruševca i policajca Dejana Palibrka, ispred MZ Rasadnik u Kruševcu.
 
Palibrk je na licu mesta prepoznao Gmijovića i Živkovića, a i sam je zadobio lakšu telesnu povredu, kada je sprečio Šaponjića da udari Stefanovića koji se nalazio na zemlji.
 
Sva trojica napadača su i ranije osuđivani, a jedan od optuženih, Gmijović, kako su pisali mediji, bio je saradnik kruševačkog kriminalca Gorana Obradovića Suše, koji je ubijen krajem septembra 2014.
 
Napad na Stefanovića u Kruševcu pokrenuo je proteste "Stop krvavim košuljama" koji su prerasli u višemesečne građanske proteste širom Srbije pod sloganom "Jedan od pet miliona".
  • Kerefeke

    21.09.2020 16:42
    Politicar (ali opozicioni ) i policajac povredjeni i vec posle dve godine napadaci osudjeni! Mada jos ne pravosnazno.
    Sta onda obican smrtnik da ocekuje od pravosudja ako mu se nsto desi?!
  • Dete rock'n rola

    21.09.2020 16:15
    @pera
    Izgleda da sudija nije utvrdio ko SNSu nalogodavci.
  • Vlada

    21.09.2020 15:26
    E sad jos i ostale nasilnike i majmune da sude ovako i zavrsili smo posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija