Beograd Prajd peticijom traži Zakon o istopolnim partnerstvima

Beograd Prajd saopštio je da, iako ove godine neće biti šetnje, i dalje traže usvajanje Zakona o registrovanom partnerstvu i Zakona o rodnom identitetu.
Beograd Prajd peticijom traži Zakon o istopolnim partnerstvima
Foto: Pixabay
Beograd prajd pokrenuo je onlajn peticiju OVDE kojom građani mogu da pruže podršku usvajanju Zakona o registrovanim istopolnim partnerstvima.
 
Kako se ističe, regulacija istopolnog partnerstva je obaveza Srbije od 2005. godine, kada je doneta presuda Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Olijari i drugi protiv Italije, prema kojoj je svaka država članica Saveta Evrope dužna da pravno reguliše zajednicu života dve osobe istog pola.
  • NS

    23.09.2020 10:34
    Zar nije kontradiktorno da se u isto vreme i na istom prostoru obesmisljava brak, porodica, odanost parneru i moralno ponasanje (to je danas postao blam, jer to vise niko ne radi), a onda se sve to forsira kada su u pitanju istopolni partneri. Licemerno je ovo, a i suvise providno, ko god ovo zastupao i forsirao
  • @EvoOvako

    23.09.2020 08:47
    E sad evo ovako još: na sve to što je baš kao i hetero osobi, za razliku od hetero osobe oni ne mogu da ozvaniče svoju vezu, što osim jednog užasnog osećaja diskriminacije i dodeljivanja manje vrednosti njima kao ljudskim bićima, povlači i brojne ozbiljne pravne posledice, o čemu možeš da se edukuješ na raznim mestima, pa i u ovom tekstu i komentarima. Zato umesto što pametuješ, i umanjuješ i relativizuješ problem ovih ljudi, nauči nešto, pokušajh da osetiš empatiju, i pomozi ako možeš, a ako ne možeš, onda ne odmaži glupim komentarom.
  • @Realista

    22.09.2020 17:52
    Da ste zaista realni, znali biste da su (uvek spomenuta) pedofilija i krađa nezakonita dela.
    Homoseksulanost nije nezakonita.
    Stoga, sve što treba je ispraviti nepravdu u državi u kojoj su po Ustavu svi ravnopravni.
    A na vašu umišljenu nesreću (a zapravo ništa nećete dobiti, ali ništa ni izgubiti pa vam je svejedno), mic po mic... ovo će se desiti, biće ozakonjene istopolne veze.
    Bunićete se dok vam ne dosadi, a onda će većini postati jasno da ako ovo nema veze sa njima, onda zaista nema veze sa njima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija