Ivanuša: Srbija među najboljima u Evropi po epidemiloškoj situaciji sa koronom

Šef kancelarije Svetske zdavstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša izjavio je da je Srbija po trenutnoj epidemiološkoj situaciji među najbojima u Evropi, da se "jako dobro drži" nakon "izrazitog" pogoršanja u julu i avgustu.
"Pokazuje se da se poštovanjem osnovnih i jednostavnih mera epidemija može staviti pod kontrolu", rekao je Ivanuša za RTS.
 
On je na pitanje da li treba uvoditi vanredno stanje, rekao da je trenutna situacija u Srbiji dobra i da ne vidi razlog za uvođenje bilo kakvih dodatnih mera.
 
"Treba pratiti situaciju svakodnevno, ako se pogorša treba razmišljati o mogućim dodatnim merama", rekao je Ivanuša.
 
Pominjući epidemološku situaciju u Evropi i ostatku sveta, on je rekao da se vidi da virus ne posustaje i da treba biti naročito oprezan na jesen, kada su građani više u zatvorenim prostorima zbog čega je mogućnost zaražavanja veća.
 
Govoreći o vakcinama, on je naveo da je desetak u trećoj, završnoj fazi, ali nijedna još nije završena.
 
"Prihvatićemo svaku vakcinu koja će proći sva klinička istraživanja, cilj je bezbedna i efikasna vakcina", rekao je Ivanuša.
  • Samo keba

    23.09.2020 16:29
    Keba Kraba
    Ako ne može sa "pasošom" možda puštaju sa "pasošem".
  • e

    23.09.2020 13:21
    Glupe su standardne price da smo najbolji u regionu u bilo cemu, ali realno korone kod nas trenutno nema ni u tragovima. Brojevi se u vestima mogu namestati, ali ko radi u zdravstvenoj ustanovi zna kakav je bio haos letos od bolesnih, a tada su nam i uveli zabrane, i isto tako zna da se vise bukvalno niko novi ne javlja sa simptomima.
  • box

    23.09.2020 12:10
    U svemu smo najbolji. Kud cemo od tolike silne nadmoci?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.