RHMZ: Jesen toplija i suvlja

Prognostičar iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda Branko Bijelić izjavio je danas da bi i jesen trebalo da bude toplija i suvlja, kao i da će biti Miholjskog leta, jer se očekuje da od 5. do 18. oktobra bude toplije od proseka, sa temperaturom od 23 do 27 stepeni.
RHMZ: Jesen toplija i suvlja
Foto: 021
On je za RTS rekao da bi srednje jesenje temperature trebalo da budu od 9 do 14 stepeni Celzijusa.
 
Do 25. septembra očekuju se temperature kao i sada, od 26 do 30 stepeni. U petak na subotu se očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, umerenim severozapadnim vetrom i padom temperature za sedam do devet stepeni.
 
Takvo vreme se, kaže Bijelić, nastavlja sve do utorka, s tim da će biti sve stabilnije.
 
Bijelić navodi da bi od 26. do 29. septembra trebalo da bude više kiše sa količinom padavina od 10 do 20 milimetara, lokalno i do 40 milimetara. 
 
Na kraju naredne nedelje, 4. oktobra se očekuje toplije sa dnevnim temperaturama od 21 do 26 stepeni.
 
Prema njegovim rečima, do kraja oktobra se ne očekuje pojava prizemnih mrazeva, osim u kotlinama i rečnim dolinama i visoravni u zapadnoj Srbiji.
 
Bijelić je naveo da je proteklo leto u severnim, centralnim i zapadnim delovima Srbije bilo toplije od proseka, dok je u ostatku zemlje bilo prosečno toplo vreme. Srednja letnja količina padavina je bila iznad proseka u odnosu na višegodišni prosek padavina.
 
Najviša temperatura tokom leta bila je 31. avgusta u Ćupriji od 36,9 stepeni, dok je najniža temperatura izmerena tokom jula u Kuršumliji kada je bila 4,1 stepen.
  • Y

    23.09.2020 11:07
    ova vrucina je neizdrzljiva..
  • Vlada

    23.09.2020 10:52
    @Mila
    A ko da vam da malo kise i osvezenja?
  • W

    23.09.2020 10:21
    Primetio sam da mi je dosta prijatelja iscrpljeno.
    Nije isto 30 stepeni u julu i u oktobru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Prikuplja se novac za plaćanje kazne Aide Ćorović

Feministička antifašistička mreža (FAM) pozvala je građane da doniraju novac kako bi platili kaznu za Aidu Ćorović i sprečili njen odlazak na odsluženje dvomesečne zatvorske kazne od petka 22. marta.