Šarčević: Od početka nastave od korone obolelo 60 đaka

Oko 60 učenika u školama u Srbiji obolelo je od virusa korona od početka nastave, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević, uz ocenu da je to minimalan broj na 850.000 dece.
Šarčević: Od početka nastave od korone obolelo 60 đaka
Foto: Pixabay
"Beograd kao veliki grad ima najviše slučajeva pozitivnih đaka, ali kad se sve sabere, to je minimalan broj zaraženih", rekao je Šarčević za TV Prva.
 
Ministar je dodao da među studentima trenutno nema obolelih.
 
Kao razlog što je manje srednjoškolaca zaraženo virusom korona, u odnosu na osnovce, Šarčević je naveo taj što đaci u srednju školu idu po sistemu da jednu nedelju borave u učionicama, a drugu nastavu prate onlajn.
 
Upitan hoće li biti novog zatvaranja škola, ministar kaže da smo u ovom trenutku daleko od toga, ali naglašava da kada to kaže treba da se shvati uslovno.
 
Na pitanje šta bi trebalo da se desi pa da se škole zatvore, Šarčević kaže da o tome odlučuje Krizni štab, a na osnovu relevantnih podataka i situacije.
 
"U svakom slučaju onlajn nastava se snima i sada je mnogo kvalitetnija nego u prvom ciklusu, za vreme vanrednog stanja", rekao je ministar i dodao da su u međuvremenu u ceo onlajn sistem uključene i brojne druge platforme i sve funkcioniše mnogo bolje.
  • E moj

    23.09.2020 12:21
    Ministre
    Znas li sta je sa predskolcima-i oni su sastavni deo vasp i obraz-sramno
  • NS

    23.09.2020 12:04
    Ova informacija bi imala smisla kada bi znali koliko je dece tog uzrasta obolelo za isto vreme pre pošetka školske godine. Ovako, je li to puno? Ko će to da kaže?
  • Milan

    23.09.2020 11:29
    Identifikovanih korona slucajeva medju decom ima malo iz jednostavnog razloga sto nas zdravstveni sistem ne testira decu na koronu osim u slucajevima hospitalizacije. Vecina od ovih 60 potvrdjenih slucajeva su rezultat roditelja koji su o svom trosku testirali decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija