Bivši predsednik Osnovnog suda u Loznici osuđen zbog zloupotrebe položaja

Viši sud u Beogradu osudio je na godinu i četiri meseca zatvora bivšeg predsednika Osnovnog suda u Loznici Dragana Cvetinovića zbog zloupotrebe službenog položaja, saopšteno je danas.
 Bivši predsednik Osnovnog suda u Loznici osuđen zbog zloupotrebe položaja
Foto: 021.rs (ilustracija)
Cvetinoviću je tom presudom zabranjeno vršenje poziva u oblasti pravosuđa u naredne tri godine, od dana pravosnažnosti presude.
 
Sud je oslobodio bivšeg predsednika Višeg suda u Šapcu Gojka Lazareva optužbe za zloupotrebu službenog položaja, a bivšu sudiju Osnovnog suda u Loznici Oilveru Lazarević optužbe za zloupotrebu službenog položaja pomaganjem. Navodi se da stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbe na presudu Apelacionom sudu u Beogradu.
 
Predsednik Višeg suda u Šapcu Gojko Lazarev, predsednik Osnovnog suda u Loznici Dragan Cvetinović, sudija Osnovnog suda u Loznici Oilvera Lazarević i još jedna osoba uhapšeni su septembra 2016. zbog sumnje da su od osoba osuđenih na zatvorske kazne zahtevali i primali novac i druge poklone, a zauzvrat im omogućili da odlože ili izbegnu odlazak na izdržavanje kazne zatvora.
  • X,

    25.09.2020 07:41
    X
    Čast izuzecima verovatno ima sudija koji savesno obavljaju svoj oosao, a ovakvi mi se gade, na moju nesreću za šesto dinara dobih godinu dana uslovnog zatvora, nisam se žalila.Da li taj sudija ima savest, da li ima familiju, to je bilo pre dvadeset godina, ali kao da je bilo juče, toliko je sveže.Odvratno!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija