FOTO: Hapšenja zbog neovlašćenog korišćenja struje i računarske sabotaže

Policija je uhapsila 12 osoba iz Subotice, Beograda, Kraljeva i Novog Pazara zbog sumnje da su računarskim manipulacijama omogućili neovlašćeno korišćenje struje i uticali na obračun potrošnje električne energije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da su počinili krivična dela računarska saboraža i računarska prevara, odnosno da su oštetili Elektroprivredu Srbiji, a sebi i drugima pribavili protivpravnu korist od najmanje 35 miliona dinara.
 
 
Osumnjičeni su B. N. (51), J. B. (70), N. Č. (65), A. I. (58), N. Z. (49), O. A. (59), Z. M. (65), M. D. (38), E. D. (37), A. K. (47), D. D. (57) i I. M. (41).
 
 
U rasvetljavanju slučaja učestvovali su i pripadnici Bezbednosno informativne agencije i Služba unutrašnje kontrole EPS.
  • Perica

    25.09.2020 00:18
    U delovima Amerike su stopirali ugradnju onih pametnih digitalnih brojila jer su im hakeri pokazali da mogu sta zele da rade sa njim od gasenja samog brojila ili prekida dovoda struje do modifikovanja obracuna pa recimo registruje polovinu potrosnje, FBI je mogucnost gasenja citavih gradova prepoznao kao realnu i ozbiljnu pretnju od terorizma i zamena starih brojila ovim digitalnim je stopirana ... ovi su nasi izgleda daljinskim gasili brojila
  • Comby

    24.09.2020 22:53
    U prevodu
    Ko je jos od lopova ukrao?
  • Vlada

    24.09.2020 22:23
    Vidi panduri što rade
    Pa kako i ne bi kad boli po džepu najveće kriminalce, sto stručnjake na vlasti, sto navijače koji sljakaju za iste, a svi oni ulažu u mini hidrocentrale zato što kad kroz turbinu dinar prodje, sija se ko nov, ne samo oprran, već i ispeglan! To su vam srpski biznismeni 21og veka, a sa kojima su opet panduri na "J... si mater!", i plus na platnom spisku! Smrdijo samo ćuti, pssssssstttt!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.