VIDEO: Otkud natpisi "Trampov most" i "Trampovo jezero" na Kosovu

Natpis "Trampov most" (Trump Bridge) osvanuo je u ranim popodnevnim časovima na Brnjačkom mostu, nad jezerom Gazivode, a uz njega i transparent na engleskom jeziku da se kosovski Srbi zahvaljuju američkom predsedniku što im je "doneo mir", javlja KoSSev.
Prema trenutno dostupnom video i foto materijalu, koji se deli preko društvenih mreža, transparent da je most Trampov je razvučen preko lukova mosta. Na samom putu na mostu se nalazi i još jedan transparent na kojem takođe na engleskom piše "Predsedniče Tramp kosovski Srbi Vam se zahvaljuju što ste doneli mir".
 
Da se transparenti zaista i nalaze na mostu, za KoSSev su potvrdili čitaoci koji se nalaze u Brnjaku.
 
 
Portal Kosovo onlajn istovremeno je objavio video snimak na kom se vidi da je i na brani jezera okačen transparent na kom piše "Trampovo jezero" (Lake Trump).
 
S druge strane, u kratkoj izjavi za KoSSev, gradonačelnik Zubinog Potoka, Srđan Vulović, rekao je da nema saznanja o ovoj inicijativi, te da zbog privatnih obaveza nije trenutno u Zubinom Potoku. Brnjački most preko jezera Gazivode jedan je od zaštitnih znakova opštine Zubin Potok, a nalazi se na dvomeđi Kosova i Metohije i centralne Srbije.
 
Viseći most neuobičajenog izgleda za ovaj gorštački krajolik sa dva visoka bela luka, dužine oko 120 metara, među Kolašincima poznat je kao Ljubičićev most – čuvenog generala nekadašnje JNA u SFRJ Nikole Ljubičića koji je dao inicijativu za gradnju ovog mosta.
 
KoSSev podseća i da je u jednom od brojnih intervjua nakon potpisivanja sporazuma u Vašintonu, specijalni izaslanik predsednika Trampa za mirovne pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel, komentarisao da je u žaru rasprave o tome da li u sporazumu Gazivode treba da bude oslovljeno tako ili po albanskom pozivu "Ujman", u šali predložio da se i jezero nazove Trampovo jezero.
 
Oglasio se i Grenel na Tviteru.
  • dobrivoje

    25.09.2020 08:28
    @Dejan24.09.2020 • 22:12
    Ne kaže se Kosowari nego Kosovci,nešto slično kao Slovenci Bosanci Makedonci Crnogorci Srbijanci.
  • Profa l sektor

    25.09.2020 04:24
    Ta bezobrazna rec - Kosovo
    U Pristini su podigli spomenik Bilu Klintonu. A vi - dva natpisa. Neureverljivo...
  • Vlade

    25.09.2020 00:23
    Ispisuje decu sa Klintona, upisuje na Trampa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija