APR upozorio: Marketinška agencija ponovo slala dopise za upis u privredni registar, privrednici dovedeni u zabludu

Agencija za privredne registre ponovo je danas upozorila privredne subjekte da nemaju obavezu upisa u registar portala "Privredni-registar.rs", jer to nije zvaničan registar APR-a, već je reč isključivo o komercijalnoj ponudi za oglašavanje.
APR upozorio: Marketinška agencija ponovo slala dopise za upis u privredni registar, privrednici dovedeni u zabludu
Foto: Pixabay
U saopštenju APR navodi da su se ponovo oglasili tim povodom zbog obraćanja velikog broja privrednih subjekata koji su dobili dopise "Privrednog-registra.rs" kojima se pozivaju da se upišu u taj registar. Takvim dopisima, dodaje se, privredni subjekti se dovode u zabludu da ih upućuje Registar privrednih subjekata koji vodi APR.
 
Upozoravaju sve korisnike da ova ponuda ne potiče iz APR-a. Naglašavaju da primaoci tih dopisa nemaju nikakvu zakonsku obavezu registracije na tom portalu, jer je u pitanju ponuda koja ima isključivo komercijalnu svrhu oglašavanja za račun privrednog društva "Digitalna platforma d.o.o. Beograd-Novi Beograd".
 
To privredno društvo je, dodaju, osnovano 14. februara 2020. godine i registrovano za delatnost istraživanja tržišta i ispitivanje javnog mnjenja.
 
"Na uplatnicama priloženim uz dopis ovog privrednog društva odštampan je iznos od 4.500 dinara, uz obaveštenje da će naknada za upis u "Privredni-registar.rs" biti uvećana na iznos od 15.000 dinara, ukoliko se uplata ne izvrši do 12. oktobra 2020. godine", upozoravaju u APR-u.
  • ljilja

    30.09.2020 21:59
    Sve ove u zatvor i zatvoriti im firmu.
  • milutin grozni

    30.09.2020 01:44
    Nebi me čudilo
    Da je ovo maslo nekoga bliskom vlasti,inače bi policija i tužilaštvo već radilo svoj posao..
  • Goran

    29.09.2020 17:27
    Sramota...divlji zapaf
    Policija i Tuzilastvo ne rade nista...sramota.
    Ovo spada u krivicno delo obmanjivanja i laznog oglasavanja. Policija treba kod njih da napravi raciju i da sazna ko im je iz drzavnih organa prodao maticne brojeve, nazive i adrese firmi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.