Uhapšen Nasim Haradinaj

Nasim Haradinaj, potpredsednik Udruženja veterana Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i brat od strica bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja uhapšen je u Prištini, javlja Gazeta ekspres.
Haradinaj je priveden nakon obraćanja medijima kada je rekao da ne priznaje Specijalni sud.
 
"Mi ne priznajemo ovaj sud. Ovo što se danas dogodilo tera nas na razmišljanje imamo li državu, imamo li državne organe, imamo li parlament, iako znamo šta imamo. Da li imamo Ustav? Da li neko ima pravo da uđe u spavaću sobu bez kucanja, a kamoli u kancelariju bez kucanja. Euleks se prema nama ponaša tako jer nas ne smatra ljudima. Specijalni sud nije kosovski", kazao je Haradinaj medijima nakon sastanka rukovodstva OVK koji je održan van prostorija organizacije.
 
Podsetimo, policija Euleksa uhapsila je danas predsednika Organizacije ratnih veterana OVK Hisnija Gucatija. Kako je naveo pre hapšenja Haradinaj, Gucati će biti poslat u Hag, gde je sedište Specijalizovanih veća za ratne zločine na Kosovu.
 
Policija Euleksa je oko 12 časova počela pretres prostorija Organizacije veterana OVK. U blizini su viđeni i zvaničnici kosovske policije, koji prate intervenciju i sprečavaju ulaženje u zgradu te organizacije.
 
Juče je po nalogu Specijalizovanog tužilaštva, uhapšen bivši šef obaveštajne službe Kosovskih bezbednosnih snaga Saljih Mustafa i prebačen u pritvorski objekat u Hagu. Sud ga tereti da je učestvovao u radnim zločinima protiv civila dok je bio jedan od oficira u operativnoj zoni Lab.
 
Kako piše Gazeta ekspres, Haradinaja su uhapsili dok je dolazio na Televiziju 7 koja je objavila video snimak hapšenja na Fejsbuk nalogu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija