Krizni štab: Podaci Batuta o koroni su jedino tačni, ostalo su spekulacije

Pokrajinski sekretar za zdravlje, Zoran Gojković, rekao je danas da su zvanični samo podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Mjlan Jovanović Batut", urađeni po metodologiji koja se uvek koristi, a da su svi ostali podaci o epidemiji korona virusa koji se objavljuju "spekulacija" - nagađanje.
Krizni štab: Podaci Batuta o koroni su jedino tačni, ostalo su spekulacije
Foto: FoNet
"Ne znam koju je metodologiju koristio NIN", rekao je Gojković na konferenciji za štampu Kriznog štaba Vlade Srbije na pitanje o napisu tog nedeljnika da je u julu bilo mnogo više zaraženih nego što je zvanično bilo saopšteno.
 
NIN je, kako je novinar naveo, prikupljao podatke po okruzima, u skladu sa Zakonom o dostupnosti inforacija od javnog značaja.
 
"Mi se oslanjamo isključivo na Institut za javno zdravlje Srbije 'Batut' koji ima sve proverene informacije. One dolaze od bolnica, domova zdravlja, zavoda i drugih instituta. Tako da imaju apsolutnu sliku šta se dešava u Srbiji", rekao je Gojković.
 
Rekao je da "tako funkcioniše zdravstveni sistem, sve drugo su spekulacije".
 
Zamenica direktorke tog instituta Darija Kisić Tepavčević, navela je da se prijavljivanje bolesti obavlja godinama, a ne tek od ovogodišnje pojave korona virusa.
 
"To je zakonski regulisano, postoji decenijama i postoji jedan jedini metodološki ispravan način u prijavi zaraznih bolesti i smrtnih ishoda koji se mogu dovesti u vezu sa tom bolešću", rekla je Kisić Tepavčević.
  • Bojan

    26.09.2020 08:59
    Krizni štab...više verujem prodavcu na pijaci koji mi prodaje Nike patike za 1200 din. i kaže da su original.
  • Dr Slobudan

    26.09.2020 08:08
    Apsolutno ste nepismeni za to cime se bavite. Prvo pravilo: profesionalac nikada ne slusa politicara! Na tome ste pali! Sram vas bilo, a ako je pravde trebalo bi odmah da odete!
  • Alex

    26.09.2020 07:39
    Izbori
    Samo zbog neprijavljivanja podataka za gradove i non stop nekog muljanja necu glasati za vas !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija