Vučić: Srbi da prestanu da se dele na partizane i ravnogorce

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, na obeležavanju 76. godina misije Hilijard - spasavanja savezničkih pilota u Drugom svetskom ratu, da je narod Šumadije pokazao hrabrost i da su Srbi tada sa Amerikancima, Englezima i Kanađanima, postali braća po oružju.
Vučić: Srbi da prestanu da se dele na partizane i ravnogorce
Foto: FoNet

On je rekao da će svako pronaći razlog i kriviti drugog zašto se taj odnos tokom '90-ih, a posebno 1999. godine, promenio.

Vučić je naglasio da je u 20. veku Srbija izgubila ogroman broj stanovništva, ali da je čuvala svoju slobodu i da se trudila da osvetla obraz.

"Hvala Šumadiji na žrtvi koju su podneli i hrabrosti koju su pokazali i da im kažemo da Srbija brže se razvija i ide napred. To ne možemo sami, za to su nam potrebni prijatelji, kompromisi i mir. Zajedno smo jači", poručio je Vučić.

On je rekao da se Srbi često dele, ali da misli da su ta vremena prošla, da ne treba da dođe do jednoumlja, ali da budu jedinstveni - da Srbi prestanu da se dele na "partizane i ravnogorce".

Vučić je naveo da se u poslednjih godinu dana tri puta popravio odnos građana Srbije prema SAD.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik ocenio je da se danas obeležava događaj koji "nisu godine satiranja bacile u zaborav".

On je smatra da je misija Halijard "odraz borbe našeg naroda za slobodu i prijateljstva koji naš narod nosi u sebi kao jednu od najvećih vrednosti".

Dodik je poručio da je otadžbinska vojska bila je deo savezničkih snaga.

Stanovnik Pranjana Rodoljub Janković, koji je bio dete u vreme misije Halijard, poklonio je Vučiću flašu rakije, a ambasadoru SAD Entoniju Godfriju dao rakiju za predsednika SAD Donalda Trampa.

"U ovoj je boci lek, snaga i hrana. Američki i srpski narod moraju biti prijateljski narodi i da pruže ruku jedni drugima za sva vremena", rekao je Janković.

  • Komunista

    04.10.2020 22:03
    Nema mira. Kako moze da se mirimo sa nekim ko mirise na krv, pusta bradetine, veruje u svakojake gluposti, nasilnik je i ima neopisivu zelju da kolje i ubija.

    Sramota je sto se kod nas podvampirila cetnicka ideologija i to cetnistvo krezubo i pijano, ali dobro i to ce da se resi.

    Drugovi i drugarice na nama je da opet kao i 1945. resimo problem okupatora, neprijatelja naroda i cetnistva kao pete kolone.

    SMRT FASIZMU!
  • Ajnfort

    27.09.2020 02:05
    E moj preCednice....
    Cetnik si bio, cetnik jesi, cetnik ces ostati zanavek...
    A to znaci da si nasuprot ljudskosti, hriscanstvu, svakoj vrsti morala.
    Cetnici su bili koljaci, zlocinci, izdajnici i sramota za ljudski rod.
    Tacka.
    Nema pomirenja s vama!
    Smrt fazizmu, sloboda narodu!

    ps
    kakvih bre 500 pilota?
    Sta je sa 2000 pilota koje su partizani spasli?
  • Nebro

    26.09.2020 20:13
    sendvic mafija
    Podelio nas na bezube sendvicare bezmozgase koji ne znaju ni kako se zovu ali za kilo brasna,litar ulja i 2 crvene rade sta im se kaze...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija