Vlasti u Vlasotincu o MHE: Ingerencije lokalne samouprave male, možemo samo da gledamo u Vlasinu

Na reci Vlasini i njenim pritokama do sada je izgrađeno više od 10 mini-hidroelektrana, a da su ingerencije lokalne samouprave male, smatra predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petković, a situaciju je na sednici skupštine opisao rečima "mogu samo da gledam u Vlasinu".
Vlasti u Vlasotincu o MHE: Ingerencije lokalne samouprave male, možemo samo da gledamo u Vlasinu
Foto: Pixabay

Petković je rekao da Vlasinom gazduju Srbijavode, a energetsku dozvolu izdaje Ministarstvo za energetiku, pišu Južne vesti.

O izgradnji još jedne mini-hidroelektrane u slivu reke Vlasine nije se govorilo na javnoj raspravi jer, kako su objasnili u Opštini, previše ljudi se prijavilo za njeno održavanje i nije moguće ispoštovati sve mere prevencije, pa je odložena do daljeg.

Ipak, govorilo se na drugom mestu - na sednici Skupštine Opštine, u toku diskusije o izmenama i dopunama odluke o donošenju plana generalne regulacije.

Predsednik opštine Bratislav Petrović obavestio je odbornike da je održao sastanke sa svojim saradnicima o nadležnosti predsednika opštine u slučaju izdavanja dozvole za gradnju MHE, naglasivši da ne misli da odbornici opozicije vole više Vlasinu od njega.

Ingerencije lokalne samouprave su veoma male, možemo samo da gledamo u Vlasinu. Trudiću se i boriću se maksimalno da damo sve što možemo od sebe kad je u pitanju reka Vlasina, ali njom gazduju Srbijavode, a energetsku dozvolu izdaje Ministarstvo za energetiku, rekao je predsednik Opštine.

Ono što mogu, kako objašnjava Petković, jeste da odugovlače, odlažu, a da li će uspeti, kako je rekao, videće se.

Ja ću se boriti da učinim sve što mogu po tom pitanju, rekao je Petrović.

Kako podsećaju Južne vesti, na području sliva reke Vlasine je do sada izgrađeno više od 10 mini-hidroelektrana, da se prestane sa gradnjom ovih energetskih objekata na rekama zalažu se u grupi "Bitka za Vlasinu", a okupljenim građanima podršku pružaju i iz vlasotinačkog Građanskog fronta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.