Ambasador Izraela u Srbiji Vilan: Tehnički još nismo priznali Kosovo

Novi ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da Izrael tehnički još nije priznao Kosovo.
Ambasador Izraela u Srbiji Vilan: Tehnički još nismo priznali Kosovo
Foto: Pixabay
"Procedure nisu gotove, nije bilo susreta među zvaničnicima, diplomatske note nisu razmenjene, ali to ne znači da proces nije u toku niti da se može preokrenuti", rekao je Vilan u intervjuu za Politiku.
 
Na pitanje zašto je Izrael promenio mišljenje o kosovskoj nezavisnosti posle 12 godina odbijanja da ga prizna, Vilan je rekao da postoje dva razloga zbog kojih je priznanje Kosova bilo problem - prvi je što bi priznanje takvog unilaterlanog poteza moglo da ide u prilog Palestincima, a drugi je odnos sa Srbijom.
 
On je ocenio da je u odnosima Beograda i Prištine zabeležen napredak.
 
"Razumeo sam izjave predsednika Vučića, kao i ono što je meni rekao i pokušaćemo da radimo uz maksimalno uvažavanje Srbije. Neke stvari je predsednik Vučić rekao direktno premijeru Netanijahuu", naveo je Vilan.
 
Na pitanje da li je sa predsednikom Vučićem razgovarao o prebacivanju ambasade Srbije u Jerusalim, Vilan je odgovorio da nije razgovarano o detaljima.
 
"Izrael je zahvalan g. Vučiću na onome što je uradio za naše odnose i za njegovu odluku, donetu pre vašingtonskog samita, da Srbija otvori privrednu kancelariju u Jerusalimu, što je važan ne samo ekonomski nego i politički potez za obe zemlje", rekao je Vilan.
 
Na pitanje da je predsednik Vučić početkom godine najavio da će Srbija kupiti oružje od Izraela, Vilan je rekao da pozdravlja takvu saradnju, ali da nema podatak o kakvom oružju je razgovarano.
  • Ako priznate

    27.09.2020 13:42
    Kosovo
    Niste drzava koja se smatra priljateljima SRBA.....Tacka.
  • Jovan

    27.09.2020 13:38
    Sve je rekao a ništa nije kazao. U svakom slučaju svako gleda svoj interes kao i predsednik Vučić kako da napuni svoj džep.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.