Dr Janković: Kretanje neće biti nikome zabranjeno, ali je opasno da se ponašamo kao da virusa nema

Doktor Srđa Janković je komentarišući to što je u Srbiji još uvek relativno kontrolisana situacija i nema skokova u broju obolelih od korona virusa, kao što se to ovih dana dešava u Evropi i regionu, rekao da sa korišćenjem maski i poštovanjem mera sprečavamo mogućnost da se virus pojavi i kod nas uvećoj meri nego što je sada.
On je, na gostovanju u jutarnjem programu televizije "Pink" istakao da nema postepenih rizika, dodaje da povratnici mogu doneti virus, ali i da svako okupljanje donosi rizik.
 
"Treba da vodimo računa kako da svedemo rizike na minimum. Opasno je da se ponašamo kao da virusa nema", rekao je dr Janković.
 
Kada su povratnici u pitanju, dr Janković ističe da je uvedena mera za njih - mera kolektivne svesti da svi zajedno doprinosimo rezultatu.
 
"Nije bio cilj da se u nekoga upire prst, ali je važno imati brze reakcije, ali i svest o pojavi rizika. Sada možemo da reagujemo bolje kada imamo uvid u situaciju. To je prvi preduslov da se ona kontroliše i menja", rekao je dr Janković.
 
Kako kaže, kretanje nije nikome ograničeno, niti će biti.
 
"Većina stručnjaka smatra da ne možemo potpuno izbeći prenos virusa tokom sezone, ali je bitno da se kontroliše i ne dozvoli nekontrolisani porast", rekao je dr Janković.
 
Komentarišući stanje u regionu, doktor kaže da virus nije sinhronizovan svuda, te dodaje da postoje oscilacije koje su neminovne.
 
"Industrija je krenula, posebno turizam, koji nosi rizike i ni jedna zemlja ne može potpuno da kontroliše", zaključio je dr Janković. 
  • Друг Бобан

    28.09.2020 12:21
    Срећом искоренили смо све болести. Сад људи обољевају и умиру само од Короне...кошуља се веже на леђима зар не?
  • Licemerje na kvadrat

    28.09.2020 10:42
    @Gaga
    Nikako. Očekujem od ovih odgovornih građana koji su sebični i samoživi i ne poštuju nikakva pravila da izgrade državne institucije koje će sprovoditi zakone i red.
  • Gaga

    28.09.2020 00:34
    @Licemerje na kvadrat
    Problem ove drzave je sto nema instutcije i sto ima parainstitucije kao sto su paravojska sa BIA znackama: Velja Belivuk Nevolja, Janjicari, Levijatan.... Ocekujes od tako unistenih instucija da sprovode zakone i red?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija