Savet za borbu protiv korupcije: Nismo se bavili Andrejem Vučićem

Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije saopštio je da nikada nije objavio i naveo da poseduje bilo kakve dokaze o tome da je Andrej Vučić vlasnik zemljišta u Vojvodini, niti se u svojim izveštajima bavio Andrejem Vučićem ili o njemu prikupljao podatke u svom dosadašnjem radu.
Savet za borbu protiv korupcije: Nismo se bavili Andrejem Vučićem
Foto: 021.rs
"To nije učinila ni gospođa (Jelisaveta) Vasilić, član Saveta. Za izjave građana koji se obraćaju Savetu, Savet nije odgovoran ni obavezan da ih proverava, niti za to ima kapacitete. Savet svoje izveštaje temelji isključivo na zvaničnim dokumentima i podacima", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Saveta za borbu protiv korucije, kao odgovor na molbu premijerke Ane Brnabić da iznese dokaze o tom pitanju.
 
Savet je "Izveštaj o privatizaciji i raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u javnoj svojini Republike Srbije" objavio 10. januara 2018. godine, a "Izveštaj o konverziji i raspolaganju građevinskim zemljištem u Republici Srbiji" 9. januara 2018. godine, navodi se u saopštenju
 
"Da postoji problem sa pribavljanjem zvaničnih dokumenata Savet tvrdi već 15 godina, o čemu svedoče godišnji izveštaji Poverenika, kao i više od 100 obraćanja Saveta Povereniku. I pored intervencije Poverenika, Savet nije u stanju da pribavi tražene i neophodne podatke za dopunu Izveštaja o zemljištu, jer nijedan član Saveta ne poseduje bezbednosni sertifikat Kancelarije za nacionalnu bezbednost i zaštitu tajnih podataka", navodi Savet.
 
Povodom izjave Ane Brnabić date televiziji Pink i prenesene na Dnevniku N1 da je potpredsedniku Saveta za borbu protiv korupcije rekla da ispita njen odnos i odnos njenog brata u firmi "Aseko", potpredsednik Saveta je odgovorio da za to nema potrebe, jer Savet nije nadležan za utvrđivanje sukoba interesa.
 
"To se dogodilo pre više od godinu dana i tada je rečeno da ovaj odnos spada u domen sukoba interesa, a da je za utvrđivanje sukoba interesa prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije, danas Agenciji za sprečavanju korupcije, samo Agencija nadležna da utvrdi sukob interesa i preduzme zakonom propisane radnje za njegovo razrešenje, a ne Savet", objašnjava se u saopštenju.
 
"Nema svrhe da Savet analizira poslovanje firme, jer se sukob interesa ne utvrđuje na osnovu prometa, već na osnovu odnosa lica za koje se sumnja da su povezana. U slučaju da Savet taj odnos okarakteriše kao sukob interesa, to ne bi imalo bilo kakav značaj ni posledice ukoliko taj odnos ne utvrdi Agencija", navodi Savet za borbu protiv korupcije. 
  • V

    29.09.2020 15:51
    V
    Ma nemože mu niko ništa postali su gospodari života i smrti u ovoj smrdiji. Tako i treba jer ovaj narod nezaslužuje ništa bolje od vajkada je bio takav. Svako kose dočepa vlasti gleda dase materijalno obezbedi za pet kolena unapred. U ostalom štase vi kao nešto bunite kada se narod nebuni. Sigurno vam je krivo što većina nemože dase opari pored ovog režima. Pokupiće još novca i za dve,tri godine tutanj iz smrdije i šta posle doće neki drugi i tako u krug. Ovo je njihovih pet minuta i trudese braća da maksimalno to iskoriste u čemu je problem to je u smrdiji običaj a zakone možeš menjati kako ti odgovara. Ma kidaj sve majstore ja bih još više uzimao i vazduh bi naplatio a narod bi opet ćutao i plaćao.
  • Kakva njuska

    29.09.2020 10:39
    Ne mesaju se u svoj posao.
  • BradaNS

    29.09.2020 08:00
    Nisu oni krivi vec mi... A od price i komentarisanja nikakve vajde...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.