Komunalcima 100 odsto plate ako se razbole od korone

Zaposleni u komunalnim preduzećima u Srbiji primaće 100 odsto zarade ako se razbole od koronavirusa, propisano je potpisanim aneksom posebnog kolektivnog ugovora za javna preduzeća u komunalnoj delatnosti.
Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je posle potpisivanja aneksa poručila radnicima u komunalnim delatnostima, a ima ih više od 60.000, da je država uz njih i da su svi svesni značaja njihovog rada.
 
"Ovim ankesom smo još jedan korak bliži stvaranju boljih uslova za radnike u komunalnim delatnostima, koji 24 sata brinu o nama", rekla je ministarka, saopštio je njen kabinet.
 
Podsetila je da je 2015. godine potpisan poseban kolektivni ugovor za preduzeća u komunalnoj delatnosti, čime je ta oblast uređena posle više od 20 godina.
 
Aneks ugovora su potpisali i predsednik Sindikata zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije Aleksandar Radojević i predsednik granskog sindikata javnih saobraćajnih i komunalnih delatnosti "Nezavisnost" Milan Simić.
  • Bananamen

    30.09.2020 16:05
    Jos jedna diskriminacija? Zasto?
  • SWE

    30.09.2020 14:12
    Jel to važi i za one koji rade u kancelarijama gradske uprave za komunalne usluge?
  • YYY

    30.09.2020 14:06
    Da li u komunalna preduzeća spada i Hitna pomoć?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija