Protest "Za stadione ima, za studente nema" u subotu u Beogradu

Novi protest studenata "Za stadione ima, za studente nema" zakazan je za subotu ispred Rektorata u Beogradu, posle kog je predviđena protestna šetnja do Ministarstva prosvete.
U saopštenju organizatora protesta se navodi da je ministar prosvete Mladen Šarčević, umesto neformalno najavljenog sastanka sa studentima, naveo niz neistina da fakulteti nisu menjali cene školarina.
 
Organizatori protesta istakli su da je Medicinski fakultet u Novom Sadu povećao školarinu sa 110.000 dinara na 130.000, Fakultet bezbednosti u Beogradu sa 106.900 na 118.200, dok je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu cena boda porasla na 2.018 dinara po bodu, a prijava ispita u poslednjem roku je i dalje 3.500 dinara.
 
"Dok se za studente pronalaze izgovori, država preusmerava sredstva na stadione ili kupuje građane predizbornom podelom 100 evra, a veliki broj privatnika je dobio bespovratnu pomoć, dok mnogo bogatije zemlje poput Nemačke za sva dodeljena sredstva postaju vlasnici udela u privatnim preduzećima", navodi se u saopštenju.
 
Protest će početi u 18 časova.
  • Ozvalavljen

    01.10.2020 14:15
    @Realista
    Zvalavom Vozdu se vise dopadaju "studenti sa tribine" Sale Mutavi, Veljko Belivuk Nevolja, Meda? Mislim da bi vama obozavaocima Matijevic podriguse najvise odgovarali da ukinemo fakultete, samo kako cete onda znati da se du*e posle nuzde brise WC papirom i da treba oprati ruke posle nuzde?
  • Barka

    01.10.2020 10:51
    Da
    Vi studenti 'oćete diplome pa da bežite iz zemlje, jer ste sebični!
    A mi iz vlade i vladajuće stranke na stadionu recimo možemo da organizujemo kriminalne radnje, trgujemo fudbalerima kao stokom, malko valjuckamo drogu , organizujemo okupljanja ljubitelja nasilja na sportskim priredbama, razne su društveno korisne aktivnosti tu. (Za naše elitno društvo u kome ste svi vi taoci, naravno).
  • Vlada

    01.10.2020 10:00
    @Realista

    Kakvi god da su nam studenti, bolji su od vas musavih klošara što se ložite na stadione, baklje i vlast. Jedino za šta su stadioni dobi je da vas tamo okupe, zatvore i bace ključ, pa onda drečite do mile volje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija